Robben-effect blijft uit: FC Utrecht naar finale play-offs

FC Utrecht heeft zich geplaatst voor de finale van de play-offs. Arjen Robben speelde bij FC Groningen de hele wedstrijd, maar kon het verschil niet maken.

FC Utrecht
FC Utrecht
1 - 0
FC Groningen

Voor drieduizend fans traden woensdagavond de nummers zes en zeven van het afgelopen Eredivisie-seizoen aan in Stadion Galgenwaard: FC Utrecht en FC Groningen. Zoals aangekondigd had Robben een basisplaats bij de bezoekers uit Groningen. FC Utrecht - FC Groningen zou dus zomaar eens de laatste wedstrijd voor de 37-jarige routinier kunnen worden. De play-offs worden immers over één wedstrijd gespeeld en omdat Robben nog niet weet wat hij volgend seizoen doet, kan de Groningse nederlaag in Utrecht het einde van de fraaie carrière van de 96-voudig international betekenen.

Uiteraard wilde Robben, steevast uitgefloten door de Utrechtse fans, er alles aan doen om dat te voorkomen. Voor rust kon de routinier nog weinig potten breken. Hij werd kort gehouden door de thuisploeg en kansen waren er dan ook amper voor Robben. Datzelfde gold overigens ook voor de overige spelers op het veld. De aanwezige fans werden bepaald niet getrakteerd op een kansregen en een 0-0 ruststand was daarvan het logische gevolg.

Na rust was het wél Robben die de eerste grote kans op de openingstreffer kreeg. Een vrije trap van de captain werd door de Utrechtse muur van richting veranderd. Tot ongeloof bij alles en iedereen bij FC Groningen stuiterde de bal op de paal. Pech voor Robben, die vervolgens zag hoe FC Utrecht beter in de wedstrijd kwam en ook meer kansen kreeg.

Eerst was het nog Sander van de Streek die zijn kopbal net over zag gaan, maar twaalf minuten voor tijd was het wél raak voor de Domstedelingen. Het gevoel heerste dat één goede actie het verschil zou maken en die ene goede actie kwam op naam van Simon Gustafson. De Zweed nam een afvallende bal ineens op de pantoffel en de bal eindigde op prachtige wijze in de kruising achter Sergio Padt. Het zou de laatste tegengoal van Padt worden in Groningse dienst. Hij vertrekt deze zomer namelijk naar Ludogorets Razgrad en zijn ploeggenoten kregen het niet meer voor elkaar om de achterstand weg te werken.

FC Utrecht plaatst zich zodoende voor de finale van de play-offs. Tegenstander daarin wordt Feyenoord of Sparta Rotterdam.