Robben: 'Nog een jaar door? Ik weet niet of mijn vrouw daar blij mee is'

Reacties

Arjen Robben stond zondag in de Derby van het Noorden tegen SC Heerenveen weer voor het eerst sinds oktober op het veld bij FC Groningen. De 37-jarige routinier deed vanaf de 78ste minuut mee en dat deed hem veel.

Robben: 'Nog een jaar door? Ik weet niet of mijn vrouw daar blij mee is'
© Pro Shots

'Vandaag was een bonus, een soort beloning', zo straalde Robben voor de camera van ESPN. De 96-voudig Oranje-internationaal maakte zijn eerste minuten sinds 18 oktober in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. Vervolgens wachtte volgens Robben de allermoeilijkste revalidatie uit zijn carrière. 'Ik kom van heel ver. Ik heb aardig wat revalidaties gedaan, maar dit was misschien wel de allermoeilijkste. Maar ik heb het toch gered', zo mocht hij concluderen na zijn invalbeurt tegen SC Heerenveen.

'Waar ik het vandaan haal? Ik heb zeker wel momenten gehad waarbij ik dacht: heeft dit nog zin? Maar toch zit er iets in je... Opgeven komt niet in mijn woordenboek voor. Je wilt zo graag het veld weer op en dat is nu gelukt. Nu is het te hopen dat je het uit kunt bouwen richting het einde van het seizoen en misschien weer eens vanaf het begin kan spelen, maar dat is niet makkelijk. Als je het zo bij elkaar optelt heb je bijna twee jaar lang geen wedstrijd gespeeld. Des te mooier is het dat ik nu weer bij de groep zit. Ik haal er veel plezier uit om lekker met de jongens een positie- of partijspelletje te doen. Dat vind ik lekker', aldus Robben.

Veel dank spreekt hij uit naar de mensen binnen de club: 'Ik zei eerder al dat het voelt als thuiskomen. Je wilt je cluppie helpen en als je dan ziet hoeveel steun, brieven en mailtjes je krijgt van de mensen hier. Dan kan je ook niet stoppen', aldus de 37-jarige aanvaller, die niet durfde te zeggen of hij volgend seizoen nog steeds op het veld te bewonderen zal zijn: 'Ik weet niet of mijn vrouw daar zo blij mee is. Het is nu ook niet aan de orde. Eerst maar eens kijken hoe de komende weken gaan. Ik ben eerlijk en realistisch. Mijn doel is om dit uit te bouwen en dan moet het lijf meewerken. Dat is nu nog niet top, maar dat mag je ook niet verwachten. Een wedstrijd is wel even iets anders dan een training.'

Wat Robben voelde toen hij weer op het veld stond? 'Na de eerste contacten was het wel eventjes wow. Dat is voor iedere invaller vaak, maar zeker nu. Daarna had ik wel een paar goede momenten en nog bijna een goal, ja. Ik gleed weg. Dat was wel jammer. Maar goed, het was ook maar de 1-2 geweest', aldus Robben, die aangaf niet meteen helemaal pijnvrij te zijn: 'Het is niet ineens dat het allemaal van een leien dakje gaat. De leeftijd speelt ook een rol merk ik wel. Nu lekker naar huis en herstellen en dan de komende weken uitbouwen en heel blijven. Dat is de missie.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.