Feyenoord-icoon Van den Herik mengt zich in voorzittersrace KNVB

Reacties

Ook Jorien van den Herik mengt zich in de strijd om de vacante positie van bondsvoorzitter bij de KNVB. De voormalig voorzitter van Feyenoord bevestigde dat maandag tegenover het Algemeen Dagblad.

Feyenoord-icoon Van den Herik mengt zich in voorzittersrace KNVB
© Pro Shots

Van den Herik liet zondag bij Goedemorgen Eredivisie op ESPN al doorschemeren wel oren te hebben naar het bondsvoorzitterschap bij de KNVB. Een dag later heeft de tachtigjarige zakenman besloten zich kandidaat te stellen. Politiechef Frank Paauw werd eerder al voorgedragen, daarna mengden ook D66-politica Jeanet van der Laan en voormalig FC Groningen-directeur Hans Nijland zich in de race.

'Het lijkt me niet alleen leuk, ik denk dat ik het ook uitstekend zou kunnen', zegt Van den Herik maandagmiddag in een reactie tegenover het AD. 'Ik heb de bestuurlijke ervaring en het netwerk, zowel nationaal als internationaal. Als ik eerder had geweten dat deze post beschikbaar was, had ik al wel eerder mijn vinger opgestoken. Maar blijkbaar moest het eerst in de achterkamertjes worden geregeld.'

Van den Herik moet vóór 28 april tien voorkeurstemmen binnenhalen van clubs uit het prof- of het amateurvoetbal om op 27 mei tijdens de algemene bondsvergadering in Zeist daadwerkelijk kans te maken. Go Ahead Eagles-directeur Jan-Willem van Dop, die bij Feyenoord samenwerkte met Van den Herik, laat alvast weten zijn kandidatuur te steunen. 'Hij is in alle opzichten geschikt voor deze functie.'

Van den Herik was van 1992 tot 2006 voorzitter van Feyenoord, nadat hij de club in de periode daarvoor al financieel had bijgestaan. Onder zijn bewind keerden de Rotterdammers in de jaren negentig terug aan de Nederlandse top met twee landstitels en drie KNVB-bekers. In 2002 was de UEFA Cup-winst het grootste succes in zijn periode als voorzitter, voordat hij zijn functie in december 2006 neerlegde. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.