Feyenoord heeft Bozeník binnen, omdat hij zélf wilde

Reacties

Robert Bozeník is de nieuwe spits van Feyenoord. De Rotterdammers hebben een akkoord bereikt met zijn club MSK Zilina en de transfer van de twintigjarige aanvaller is nu volledig afgerond.

Feyenoord heeft Bozeník binnen, omdat hij zélf wilde
© Pro Shots

Eerder was de spits ook al akkoord met CSKA Moskou, maar die transfer ketste op het laatste moment nog af. Dat Bozeník voor Feyenoord kiest, is opvallend. Hamburger SV bood meer en daar kon hij een hoger salaris verdienen. Maar de spits zelf wilde naar Rotterdam. Hij denkt zich in de Eredivisie het beste te kunnen ontwikkelen, om van daaruit op termijn de stap te maken naar een Europese topcompetitie.

Bozeník geldt in eigen land als een groot talent. Hij stroomde door van de beloftes van MSK Zilina naar het eerste elftal en was dit seizoen goed voor drie goals en vier assists in zestien wedstrijden. Als international heeft hij een moyenne van één op twee. Hij scoorde drie keer in zes EK-kwalificatieduels en eenmaal in twee oefeninterlands.

Feyenoord zal Bozeník de tijd geven. De club heeft met Nicolai Jørgensen een spits die onlangs nog twee keer scoorde tegen SC Heerenveen. Feyenoord hoopt dat Jørgensen die lijn doortrekt en zodoende komende zomer in aanmerking komt voor een transfer. Met Bozeník hebben de Rotterdammers dan al een vervanger in huis die gewend is aan de club en de competitie.

'Nieuwe spits moet voor rust zorgen in machtsstrijd Feyenoord'
Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer R. Boženík
Meer over R. Boženík
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.