Feyenoord boekt grootste overwinning dit seizoen

Feyenoord lijkt de weg naar boven te hebben gevonden. De Rotterdammers wonnen zondag in eigen huis met ruime cijfers van FC Groningen (5-1). Waar Groningen vorige week hard onderuit ging tegen Roda JC (1-4), speelde het ook zondag een dramatische wedstrijd. Het betekende de derde wedstrijd op rij voor de Groningers zonder overwinning. Feyenoord boekte de grootste overwinning dit seizoen.

Feyenoord boekt grootste overwinning dit seizoen

Feyenoord speelde overtuigend en met name Ryo Miyaichi en Georginio Wijnaldum zorgden voor veel gevaar in De Kuip. Na een kleine twintig minuten meldde Wijnaldum zich voor het eerst serieus bij het Groningen-doel.

Zijn subtiele schot eindigde echter op het dak van het doel. Groningen leek geïntimideerd door de Rotterdammers wat resulteerde in de openingstreffer. Op aangeven van Diego Biseswar brak Wijnaldum de wedstrijd open.

Miyaichi stond vervolgens aan de basis bij de 2-0. De rappe Japanner nam de bal weliswaar aan met zijn arm, toch zorgde hij voor een gevaarlijke voorzet. De afvallende bal werd feilloos binnen geschoten door wederom Wijnaldum.

Tim Matavz, die slechts een uur speelde voor De Trots van het Noorden, kon ook het tij niet meer keren. Nicklas Pedersen zorgde nog wel voor de aansluitingstreffer vlak voor rust, maar direct na de onderbreking werd de score door Feyenoord weer vergroot naar 3-1.

Wijnaldum verzilverde de penalty die werd toegewezen vanwege een overtreding op Miyaichi. Maikel Kieftenbelt moest zijn overtreding bekopen met een gele kaart. Het feest in De Kuip leek compleet nadat Wijnaldum zijn vierde doelpunt maakte.

Daarmee is hij de eerste Feyenoorder die vier keer weet te scoren in een Eredivisieduel sinds Harry van der Laan. Hij scoorde in het thuisduel met MVV op 2 september 1990 vier keer (6-0). Toch deed Ron Vlaar er nog een schepje bovenop. Zijn vrije trap ging via de muur achter Da Silva: 5-1.

Feyenoord stijgt door de overwinning een positie ten koste van De Graafschap. Groningen blijft vierde staan maar ziet het puntenverschil met Ajax oplopen tot vijf punten. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's