Feyenoord bezig aan unieke reeks: heel 2020 ongeslagen in Eredivisie?

Reacties

Feyenoord is bezig aan een bijzondere reeks. De Rotterdamse formatie verloor in 2020 nog geen enkel duel in de Eredivisie. De vraag is dan ook: krijgen de Rotterdammers onder leiding van Dick Advocaat het voor elkaar om een volledig kalenderjaar ongeslagen te blijven?

Feyenoord bezig aan unieke reeks: heel 2020 ongeslagen in Eredivisie?
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
2 - 0
FC Groningen
FC Groningen

Feyenoord speelde dit Eredivisie-seizoen drie keer gelijk: thuis tegen FC Twente (1-1), thuis tegen Sparta Rotterdam (1-1) en uit tegen RKC Waalwijk (2-2). Resultaten waar Advocaat en zijn spelers bepaald niet tevreden over waren, maar ook die teleurstellende resultaten hielden wel een fraaie reeks in stand. Sinds Feyenoord op 18 januari de eerste wedstrijd van 2020 won van SC Heerenveen (3-1) gingen de Rotterdammers geen enkele keer onderuit in de Eredivisie.

De basis van de fraaie reeks werd logischerwijs in het seizoen 2019/20 gelegd. Na de zege op SC Heerenveen volgden nog zes wedstrijden voordat de Eredivisie vanwege het coronavirus werd stilgelegd. Heracles Almelo, FC Emmen, PEC Zwolle, Fortuna Sittard en Willem II werden dat seizoen nog verslagen terwijl tegen PSV 1-1 gelijk werd gespeeld.

En ook dit seizoen verloor Feyenoord dus nog niet in de competitie. Zoals gezegd moest de ploeg tegen FC Twente, Sparta Rotterdam en RKC Waalwijk genoegen nemen met een puntje, maar PEC Zwolle, ADO Den Haag, Willem II en afgelopen weekend ook FC Emmen werden allemaal verslagen. Het betekent dat Advocaat nog altijd niet weet hoe het is om met Feyenoord een Eredivisie-nederlaag te lijden, want ook in 2019 verloor Advocaat nog niet met Feyenoord sinds hij het stokje overnam van Jaap Stam.

De prestatie van Feyenoord is bíjna uniek. In de veertig beste competities van Europa heeft Feyenoord alleen gezelschap van FK Sarajevo uit Bosnië-Herzegovina. Die club won van de vijftien wedstrijden in 2020 dertien keer, twee keer werd het gelijk.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Hoewel Feyenoord dus minder wedstrijden in 2020 speelde vanwege het coronavirus blijft als een paal boven water staan dat de ploeg nog een kleine twee maanden verwijderd is van de afronding van een volledig ongeslagen kalenderjaar. Om dat daadwerkelijk te bewerkstellingen moeten Advocaat en consorten proberen om nog zeven wedstrijden ongeslagen te blijven, te beginnen aanstaande zondag (14.30 uur) in eigen huis tegen FC Groningen.

Wat mogelijk in het voordeel van Feyenoord werkt, is dat de toppers tegen Ajax, PSV en AZ allemaal bewaard blijven voor 2021. Tegen wie Feyenoord nog wel speelt dit jaar? Bekijk het overzicht hieronder:

Zo 8 nov. 2020

Zo 22 nov. 2020

Zo 29 nov. 2020

Zo 6 dec. 2020

Zo 13 dec. 2020

Zo 20 dec. 2020

Wo 23 dec. 2020

Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.