Feyenoord beloont talent Benita nog eens

Reacties

Het contract van Feyenoord-talent Mimeirhel Benita is opengebroken. De achttienjarige vleugelverdediger heeft zijn krabbel gezet onder een contract tot medio 2025.

Feyenoord beloont talent Benita nog eens
© Pro Shots

Benita tekende in de eerste helft van 2020 zijn eerste profcontract. De jeugdinternational ontwikkelde zich sindsdien sterk en kwam dit seizoen ook al drie keer in actie voor het eerste elftal. Arne Slot liet de jongeling in de Europese duels met Elfsborg, Maccabi Haifa en Partizan Belgrado invallen.

Technisch directeur Frank Arnesen legt via de Feyenoord-kanalen uit waarom de club besloten heeft de tiener te belonen. 'De afgelopen twee jaar heeft Mimeirhel een behoorlijke transformatie ondergaan. Waar hij voorheen een talentvolle, rappe rechtsbuiten was, heeft hij zich ontwikkeld tot een voetballer die ook prima uit de verf komt als rechtervleugelverdediger. Een speler met niet alleen aanvallende, maar ook veel verdedigende kwaliteiten. We zijn ervan overtuigd dat die drive om een completere voetballer te worden Mimeirhel nog ver gaat brengen.'

Dit seizoen maakt Benita officieel nog deel uit van de selectie van het beloftenelftal. Richting volgend seizoen zal hij een vaste plek willen verdienen in de A-selectie.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.