Konterman stuurt vijftal Oranje Onder-19 weg na overtreden coronaregels

Reacties

Oranje Onder-19 ging maandag met 0-3 onderuit tegen de leeftijdsgenoten van Italië en leed die nederlaag zonder Ar'jany Martha, Naci Ünüvar, Rio Hillen (Ajax), Mimeirhel Benita (Feyenoord) en Xavi Simons (Paris Saint-Germain). Zij waren door bondscoach Bert Konterman uit de selectie gezet.

Konterman stuurt vijftal Oranje Onder-19 weg na overtreden coronaregels
© Pro Shots

Volgens de informatie van De Telegraaf had het vijftal vrouwelijk bezoek in het spelershotel. Geschreven wordt dat Martha en Benita de vrouwen hadden uitgenodigd en dat Ünüvar, Hillen en Simons op het geluid waren afgekomen. De KNVB gaat daar niet op in, maar bevestigt wel dat alle vijf de talenten naar huis zijn gestuurd.

'Het klopt dat Bert Konterman deze spelers heeft weggestuurd vanwege het overtreden van het coronaprotocol. Martha, Benita, Ünüvar, Hillen en Simons hebben de bubbel van het team doorbroken en zijn daarom teruggestuurd naar hun clubs', zegt een woordvoerder van de bond tegen de krant.

'Om besmetting binnen de nationale teams tegen te gaan worden er protocollen aangehouden om spelers en staf te beschermen', vervolgt de woordvoerder. 'Er wordt een zogenoemde 'voetbalbubbel' gecreëerd en ook wordt er getest. Zo is de kans op besmettingen binnen een team het kleinst. De KNVB heeft een verantwoordelijkheid naar clubs en spelers om alles zo coronaproof mogelijk te organiseren. Verder doen wij hier geen inhoudelijke uitspraken over.'

Eerder was Dillon Hoogewerf, speler van Manchester United, al weggestuurd door Konterman. Dit had niets met het overtreden van coronaregels te maken; Hoogewerf was een aantal keer te laat gekomen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.