Fernández hoopt op langer verblijf bij geplaagd RC Genk

Dani Fernández heeft de intentie uitgesproken ook na dit seizoen voor RC Genk uit te komen. Onder trainer Mario Been is de Spaanse rechtsback, die de voorbije seizoenen bij Feyenoord gekweld werd door knieblessures, volledig opgebloeid.

Fernández hoopt op langer verblijf bij geplaagd RC Genk

'Mijn beste seizoen ooit wil ik het nog niet noemen, maar dit komt aardig in de buurt', aldus de uit de Barcelona afkomstige Fernández in Het Nieuwsblad. 'Bij Genk heb ik tot dusverre bijna alle wedstrijden gevoetbald, daaruit spreekt vertrouwen. Ik hoop dan ook dat de club en Mario Been met mij verder willen.'

Vorige zomer tekende de verdediger, die voorheen ook uitkwam voor NEC en Metallurg Donetsk, een eenjarige verbintenis. Als alternatief voor de rechtsbackpositie beschikt Been over de Zuid-Afrikaan Anele Ngcongca en de zeventienjarige Nederlandse jeugdinternational Sandy Walsh.

Op de Rotterdamse oefenmeester rust behoorlijk wat druk voor de heenwedstrijd tegen Anderlecht in de halve finale om de Beker van België van woensdagavond (20.00 uur). Van de laatste zes gespeelde duels in officieel verband won RC Genk er slechts één.

'Het is duidelijk dat we in een moeilijke periode zitten, maar ik ga nu niet twijfelen aan de kwaliteiten van mijn team. Iedereen ziet dat sommige jongens uit vorm zijn. Maar dat is zo'n abstract begrip. Als een speler er straks drie inschiet, is hij plotseling wél in vorm.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen