Been met RC Genk naar kwartfinales, Meric trefzeker

In de rubriek Elders over de grens belichten we het belangrijkste nieuws van de speelronden in de kleinere (Europese) competities. Berichten uit de vier Europese toplanden vind je uitgebreider elders op onze site.

• Het RC Genk van trainer Mario Been heeft zich ten koste van Standard Luik geplaatst voor de kwartfinales van de strijd om de Belgische Beker • Een doelpunt van Jelle Vossen vier minuten na rust bleek voldoende voor Genk om zich bij de laatste acht te scharen • In de volgende ronde is SV Zulte Waregem de tegenstander • • Na Lille, Montpellier en Saint-Étienne heeft ook Stade Rennes zich geplaatst voor de halve finales van het toernooi om de Coupe de la Ligue • Romain Alessandrini zorgde kort voor tijd voor de winnende treffer tegen Troyes (2-1) • Opvallend is dat beide ploegen zondag opnieuw tegenover elkaar staan, maar nu in de Ligue 1 • • Glenn Loovens heeft zich met Real Zaragoza moeizaam geplaatst voor de achtste finales van de strijd om de Copa del Rey • Op bezoek bij Granada werd met 2-1 verloren, maar dankzij de 1-0 thuiszege in de heenwedstrijd bekert Zaragoza verder • Loovens speelde de hele wedstrijd bij de zevenvoudig bekerwinnaar •

• Celta de Vigo had een verlenging nodig tegen Almería, aangezien het na de reguliere speeltijd 1-0 stond en de vorige wedstrijd in een 1-0 nederlaag was geëindigd • Roberto Lago en Enrique de Lucas zorgden in de extra tijd voor de beslissing: 3-0 •

• Ook Real Mallorca plaatste zich voor de achtste finales • In eigen huis bleef het 0-0 tegen Deportivo La Coruña, maar aangezien het uitduel in een 1-1 gelijkspel was geëindigd schaarden de eindlandbewoners zich bij de laatste zestien van het bekertoernooi • • Gençlerbirligi heeft zich eenvoudig weten te plaatsen voor de volgende ronde van het Turkse bekertoernooi • De ploeg van trainer Fuat Çapa, in het verleden werkzaam voor MVV Maastricht, had in de met 5-1 gewonnen thuiswedstrijd geen kind aan Bandirmaspor uit de Tweede Divisie • Namens de ploeg van Capa scoorde voormalig ADO Den Haag-aanvaller Hursut Meric één keer • Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht op het VI-Scorebord.