Ferdinand spreekt van gemiste kans voor Van de Beek

Reacties

Donny van de Beek mocht zaterdag voor het eerst in lange tijd weer eens negentig minuten maken bij Manchester United en liet zich tegen Watford zien met enkele hoogstandjes. Rio Ferdinand denkt echter niet dat de Nederlander met zijn optreden naar een basisplaats heeft gesolliciteerd.

Ferdinand spreekt van gemiste kans voor Van de Beek
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
1 - 0
Watford
Watford

Van de Beek speelt in zijn eerste seizoen bij United veel minder dan dat hij had gehoopt en bleef bij de laatste drie competitiewedstrijden zelfs negentig minuten op de bank. Voor de bekerwedstrijd tegen Watford voerde manager Ole Gunnar Solskjaer, die het vertrouwen in de Nederlander blijft uitspreken, liefst negen wisselingen door in zijn opstelling. Van de Beek was een van de negen nieuwe namen die zich mocht laten zien.

Net als Van de Beek begonnen ook jongens als Brandon Williams en Jesse Lingard in de basis. Clubicoon Ferdinand, tegenwoordig werkzaam als analist, denkt niet dat er iemand van deze spelers is die Solskjaer aan het denken heeft gezet. 'Ole zal blij zijn dat hij naar de volgende ronde gaat, dat was het belangrijkste', zei Ferdinand bij BT Sport. 'Deze wedstrijd gaf enkele bankzitters de kans om zich te laten zien. Scott McTominay is dan geen bankzitter, maar hij was eigenlijk de enige speler die het niveau haalde dat je van hem mag verwachten.'

'Het is een gemiste kans voor de spelers die zich in de plannen van de manager proberen te werken', vervolgde Ferdinand, daarmee dus ook doelend op Van de Beek. Ook de BBC oordeelde in zijn analyse dat de voormalig Ajacied niet voldoende heeft gedaan om zich in de basis te spelen. 'Net als Mason Greenwood liet hij daarvoor te weinig zien', vond de staatsomroep.

In de Engelse kranten krijgt Van de Beek steeds wel een voldoende, een 6 of in een enkel geval een 7, en vooral lof voor een hakballetje waarmee hij Juan Mata vrijspeelde. De Spanjaard verzuimde om van dit kunststukje een assist te maken. 'Daarmee toonde hij zijn klasse', vond The Telegraph.

Ook Solskjaer had dat gezien. 'Donny creëerde veel kansen voor ons. Het toont maar weer eens aan dat hij de kwaliteiten heeft om wedstrijden te beslissen', zei de manager. Dinsdag komt United weer in actie: dan wacht Burnley, in de Premier League. De vraag is of Van de Beek het dan opnieuw vanaf de aftrap mag laten zien.

Burnley
Burnley
0 - 1
Manchester United
Manchester United
Bekijk hier al onze video's
Meer D. van de Beek
Meer over D. van de Beek
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.