Fenomeen Sergio Agüero staat altijd op in absolute topwedstrijden

Reacties

Sergio Agüero wordt met recht gezien als een van de beste spitsen ter wereld. Dat de Argentijnse doelpuntenmachine vooral opstaat in echte topwedstrijden is nog een extra kwaliteit van hem.

Fenomeen Sergio Agüero staat altijd op in absolute topwedstrijden

De cijfers spreken voor zich: tegen de 'grote zes' in Engeland - Chelsea, Manchester United, Manchester City, Liverpool, Arsenal en Tottenham Hotspur - was Agüero al 42 keer trefzeker. Ter vergelijking: de nummer twee op de lijst is Harry Kane. De spits van Tottenham Hotspur haalde ‘slechts’ 21 keer de trekker over in een Engelse kraker. Ook Robin van Persie staat op de lijst met achttien doelpunten.

Zelfs Pep Guardiola kan daarom niet om Agüero heen. De goalgetter is zeker niet de ideale spits in het hoofd van de Manchester City-manager. Agüero mist veel van de kwaliteiten die Guardiola graag ziet bij zijn spits. Zo is hij geen loopwonder en wil hij in defensief opzicht nog weleens verzaken, in tegenstelling tot bijvoorbeeld directe concurrent Gabriel Jesus.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Toch doet Guardiola voorafgaand aan elke topwedstrijd hetzelfde: hij zet de naam van Agüero als eerste op zijn opstellingenbord. Hoe goed Jesus het de laatste weken ook doet in het shirt van City, niemand presteert beter dan Agüero in de topwedstrijden. Zo ook tegen Arsenal. Wederom beschaamde de Argentijn het vertrouwen van zijn trainer niet. Met een hattrick bezorgde hij City bijna hoogstpersoonlijk een 3-1 overwinning.

'Iedereen kent de kwaliteiten van Agüero. Hij is echt ongelofelijk goed voor het doel. Ik weet dat zijn lichaam niet gemaakt is om meters te maken zoals Gabriel Jesus en Bernardo Silva dat doen, of de andere spelers. Maar hij doet alles wat hij kan om het team te helpen, daarom is dat nooit een probleem. Zijn doelpunten zijn onmisbaar voor ons', loofde Guardiola zijn spits na de zege op Arsenal.

De teller staat dit seizoen alweer op veertien doelpunten in 21 wedstrijden. Agüero is ook op dertigjarige leeftijd nog de schrik van menig Premier League-verdediger. Hij scoorde tegen Manchester United en Liverpool dit seizoen en zondag dus ook tegen Arsenal. Met Gabriel Jesus staat de opvolger van Agüero al klaar in het Etihad Stadium, maar voorlopig is de Grote Meester onvervangbaar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.