Manchester City heeft zondagmiddag de topper tegen Arsenal gewonnen. Sergio Agüero nam de ploeg van manager Pep Guardiola bij de hand.

Manchester City
3 - 1
Arsenal
Arsenal

City verslikte zich afgelopen dinsdag in Newcastle United en had wat recht te zetten tegen Arsenal. Guardiola verraste door Leroy Sané niet op te stellen. De jonge Duitser zat op de bank ten faveure van Raheem Sterling en Bernardo Silva. In de punt van de aanval was er uiteraard plek voor Agüero, die net als tegen Newcastle al in de eerste minuut trefzeker was.

Arsenal kreeg de bal niet weg na corner en Aymeric Laporte kon onderscheppen. De Fransman gaf de bal voor op Agüero die hem met een duikkopbal binnenwerkte: 1-0. Arsenal gaf zich echter niet zomaar gewonnen en kwam tien minuten later alweer op gelijke hoogte. Nacho Monreal verlengde een hoekschop bij de eerste paal en Laurent Koscielny scoorde: 1-1.

Het betekende een domper voor de thuisploeg, die wel beter was in de eerste helft. City zocht volop de aanval en kreeg op slag van rust waar het recht op had. Raheem Sterling legde de bal na een mooie aanval breed op Agüero die simpel zijn tweede van de middag binnentikte: 2-1.

Een kwartier na de hervatting was de hattrick van Agüero compleet. Opnieuw was Sterling de aangever. Zijn lage voorzet werd door Agüero met wat geluk binnen gegleden; hij raakte de bal met zijn zij: 3-1. Het was de veertiende Premier League-treffer van het seizoen van de dertigjarige spits en zijn tiende hattrick in de competitie. Alleen Alan Shearer (11) maakte meer hattricks in de Premier League.

Arsenal-manager Unai Emery besloot daarna dat het tijd was voor vers bloed: hij bracht Aaron Ramsey en Denis Suárez binnen de lijnen. De Barcelona-huurling maakte zo zijn debuut voor The Gunners. Suárez, die een verleden heeft bij City, kon echter niets meer forceren. Sterker nog: Arsenal leverde geen enkele doelpoging af in de tweede helft.

The Citizens speelden de wedstrijd eenvoudig uit en verhogen daardoor de druk op koploper Liverpool. Het gat bedraagt nu twee punten, maar de ploeg van manager Jürgen Klopp heeft nog wel een wedstrijd tegoed; maandagavond gaat Liverpool op bezoek bij West Ham United.