Fenomeen Osimhen sluit roerige week scorend af

Napoli is de weg omhoog ingeslagen in de Serie A. De kampioen van Italië won zaterdagmiddag op bezoek bij Lecce voor de tweede keer op rij, mede dankzij een goal van de veelbesproken Victor Osimhen.

Lecce
Lecce
0 - 4
Napoli
Napoli

Osimhen dreigde eerder deze week samen met zijn zaakwaarnemer nog met een rechtszaak tegen zijn eigen club. Lacherige beelden die Napoli plaatste via het officiële TikTok-account van de club schoten begrijpelijkerwijs in het verkeerde keelgat bij de goalgetter. Daags na het ontstaan van die rel was hij al trefzeker tegen Udinese. Tegen Lecce was het opnieuw raak voor de 24-jarige Nigeriaan, die in eerste instantie nog gespaard werd door trainer Rudi García met het oog op de Champions League-wedstrijd tegen Real Madrid.

Osimhen kwam bij de start van de tweede helft binnen de lijnen als vervanger van Giovanni Simeone en had niet lang nodig om het net te vinden. Khvicha Kvaratskhelia trok op kenmerkende wijze vanaf links naar binnen met de bal aan de voet en vond de spits met een afgemeten voorzet richting de tweede paal. Osimhen knikte de bal in het doel en maakte zo zijn vijfde goal van het seizoen in de Serie A (0-2).

Napoli was in de zestiende minuut al op voorsprong gekomen via centrumverdediger Leo Ostigard. De Noor had met een kopbal gescoord uit een vrije trap van Piotr Zielinski. De titelkandidaat kwam daarna niet meer in grote problemen in Stadio Via del Mare. In de slotfase liepen de bezoekers nog uit naar een erg ruime voorsprong. De ingevallen Gianluca Gaetano zorgde in de 88ste minuut voor de 0-3 en in de vierde minuut van de extra tijd kreeg Napoli nog een strafschop. Die werd feilloos benut door Matteo Politano: 0-4.

Met de vlekkeloze zege heeft Napoli de achterstand op Internazionale en AC Milan teruggebracht tot één punt. De grootmachten uit Milaan kunnen vanavond weer uitlopen naar een voorsprong van vier punten.