Osimhen dreigt met rechtszaak tegen werkgever Napoli na TikTok-filmpjes

Reacties

Victor Osimhen overweegt juridische stappen te ondernemen tegen zijn werkgever Napoli. De regerend kampioen van Italië plaatste dinsdag een opvallend filmpje met Osimhen op het officiële TikTok-account van de club. De beelden werden al snel weer verwijderd. Daarna ging het nog een tweede keer mis.

Osimhen dreigt met rechtszaak tegen werkgever Napoli na TikTok-filmpjes
© Pro Shots

Osimhen speelde zondag met Napoli tegen Bologna en beleefde geen gelukkige avond. De Nigeriaanse spits miste een strafschop en werd kort voor tijd naar de kant gehaald door trainer Rudi Garcia. Daarop ontstond een woordenwisseling met Garcia, waarvoor Osimhen mogelijk nog een boete opgelegd krijgt.

De aanvaller zou inmiddels zijn excuses hebben aangeboden bij Garcia en zijn ploeggenoten, voor zijn gedrag na de wissel, maar dinsdagavond laaide het vuurtje rond Osimhen weer. Op het TikTok-account van Napoli verscheen een filmpje waarin Osimhen tegen Bologna een strafschop claimt en daarna mist. In de TikTok-post was niet de echte stem te horen van de spits, maar een vervormd hoog stemmetje.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De beelden werden al snel weer verwijderd, maar waren toen al breed opgepikt op social media. Vervolgens dook er ook een tweede video op, waarin Napoli lijkt aan te haken op een TikTok-trend gebaseerd op een kinderliedje over kokosnoten. Grote Italiaanse media als Sky Italia en Tuttosport hebben het bestaan van de video inmiddels bevestigd en benoemen dat het als racistisch gezien kan worden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Wat er is gebeurd via de officiële kanalen van Napoli is onacceptabel', liet Roberto Calenda, de zaakwaarnemer van Osimhen weten. 'Dit is een ernstig feit en brengt ernstige schade toe aan mijn speler.' Calenda laat weten juridische stappen te overwegen tegen Napoli. Osimhen heeft inmiddels alle foto's waarop hij was te zien als Napoli-speler verwijderd van zijn officiële Instagram-account. De Nigeriaan heeft ook het account van Napoli ontvolgd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.