Fenerbahçe steelt punt in Oekraïne door late treffer Kjær

Fenerbahçe is met een gelijkspel begonnen aan de groepsfase van de Europa League. De ploeg van trainer Dick Advocaat dankte scheidsrechter István Kovács op bezoek bij Zorya Luhansk (1-1).

Bij de bezoekers ontbrak Jeremain Lens vanwege een schorsing en begonnen Robin van Persie en Gregory van der Wiel op de bank. Vanaf daar zagen ze Zorya Luhansk goed aan de wedstrijd beginnen, maar naarmate de eerste helft vorderde kregen de bezoekers meer grip op de wedstrijd. Na rust kwam Fenerbahçe het best uit de kleedkamer en de 0-1 leek in de lucht te hangen. Het doelpunt viel echter aan de andere kant.

Zeven minuten na rust zorgde Dmytro Grechyshkin met een fantastische knal van afstand voor vreugde bij de thuisfans. De middenvelder liet doelman Volkan Demirel volkomen kansloos. Advocaat reageerde door Van Persie in te brengen en de Nederlander kreeg ook nog wel een mogelijkheid op de gelijkmaker, maar had zijn vizier niet op scherp zijn.

Toen de extra speeltijd al lang en breed verstreken was, kreeg Fenerbahçe nog een vrije trap van Kovács. Simon Kjær schoot in eerste instantie in de muur, maar de rebound vloog via een speler van Zorya Luhansk nog binnen. Feyenoord is door het gelijkspel in Oekraïne alleen koploper in Groep A. De Rotterdammers waren in De Kuip met 1-0 te sterk voor Manchester United.