Fenerbahçe legt de druk bij Feyenoord en Man Utd

Reacties

Fenerbahçe heeft Robin van Persie niet nodig gehad om de derde thuiszege in de Europa League te boeken. Met het succes tegen Zorya Luhansk (2-0) ligt de druk bij Feyenoord en Manchester United.

Fenerbahçe legt de druk bij Feyenoord en Man Utd

Fenerbahçe had vijf duels op rij gewonnen, met zondag de winst op rivaal Galatasaray als het voorlopig grote sluitstuk. De opgeleefde Van Persie was de grote held. Trainer Dick Advocaat achtte het echter opportuun om de Nederlandse aanvaller tegen Zorya Luhansk op de bank te houden.

Het leek geen gelukkige keuze te zijn. Fenerbahçe had alle moeite met Zorya Luhansk, dat alleen bij een overwinning nog hoop mocht koesteren voor een Europese overwintering. In Istanbul kregen de Oekraïense gasten de beste kansen om de score te open. Onder anderen Vladyslav Kulach liet na de problemen van de thuisploeg te vergroten.

Na bijna een uur stelde Fenerbahçe orde op zaken. Miroslav Stoch gaf met een knal van 25 meter het startsein voor een beslissende fase, waarin de Turkse gastheren de wedstrijd naar hun hand zetten. Een kopbal van Simon Kjær na een vrije trap van Alper Potuk bezegelde het lot van Zorya Luhansk.

De marge zorgde er ook voor dat Van Persie niet meer nodig was om het derde thuisduel in de groepsfase van de Europa League te winnen. Advocaat deed geen beroep op de aanvaller, die zo ook de rust kreeg die voor hem gepland was.   

Fenerbahçe moet afwachten wat het resultaat tegen Zorya betekent voor een vervolg in de Europa League. De Turkse ploeg heeft de koppositie in Groep A in handen met tien punten. Bij een zege van Feyenoord op Manchester United is Europese overwintering zeker voor zowel de Nederlandse als de Turkse club. Op Old Trafford wordt om 21.05 uur afgetrapt.

Stand Groep A
Fenerbahçe 5-10 (+1)
Feyenoord 4-7 (+1)
Manchester United 4-6 (+2)
Zorya Luhansk 5-2 (-4)
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.