Fellaini helpt Mourinho aan laatste zege op Wenger

Reacties

Manchester United heeft zondagavond in de Premier League met 2-1 gewonnen van Arsenal. De bezoekers traden aan met een B-team, met het oog op het Europa Leauge-duel met Atlético Madrid van komende donderdag.

Fellaini helpt Mourinho aan laatste zege op Wenger

Arsène Wenger werd groots onthaald op Old Trafford. De Fransman ontemoette op het veld Sir Alex Ferguson, met wie hij zeventien jaar lang de degens kruiste in de Premier League. De 76-jarige Schot overhandigde zijn voormalige collega een fraai beeldje en betrok ook José Mourinho nog bij het tafereel. Het leverde mooie beelden op (zie video hieronder).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Daarna was het aan de spelers. Arsenal won in 2006 voor het laatst op Old Trafford en kende ook zondag een valse start. Na een dominant eerste kwartier van United leek Alexis Sánchez de score te openen tegen zijn oude club, maar de Chileen kopte de bal tegen de paal. Paul Pogba was echter wel trefzeker uit de rebound: 1-0. Ashley Young en Romelu Lukaku kregen vervolgens kansen op de 2-0, maar Arsenal, met debutant Konstantinos Mavropanos in de gelederen, ging met een 1-0 achterstand rusten.

Na de hervatting kwamen The Gunners beter voor de dag, hetgeen na zes minuten leidde tot de gelijkmaker. Henrikh Mkhitaryan dribbelde richting het strafschopgebied van zijn oude ploeg en schoot door de benen van Victor Lindelöf droog raak in de linkerbenedenhoek: 1-1. De Armeniër vierde dat door verontschuldigend zijn handen in de lucht te steken naar het publiek van de club, waar hij drie maanden geleden nog onder contract stond.

The Mancunians hadden, opvallend genoeg, meer balbezit dan Arsenal en drongen flink aan. De ploeg van Wenger hield echter lang stand. Vijf minuten voor tijd leek het doek toch te vallen voor de bezoekers, toen Marcus Rashford uit de rebound binennwerkte, maar de goal van de jonge Engelsman werd afgekeurd wegens buitenspel.

In de slotminuut van de reguliere speeltijd was het alsnog raak voor United. Young gaf de bal voor en Marouane Fellaini kopte knap raak: 2-1. De boomlange Belg verpestte het laatste bezoek van Wenger aan Old Trafford daarmee alsnog.

Manchester United heeft nu 77 punten uit 35 duels en is vrijwel verzekerd van de tweede plaats achter kampioen Manchester City. In ieder geval eindigt de club in de topvier, waardoor United zich heeft gekwalificeerd voor de Champions League.

Arsenal staat met twintig punten minder zesde in de Premier League. Via de competitie kan de club uit Noord-Londen zich niet meer plaatsen voor de Champions League. Dat kan nog wel door de Europa League te winnen. Donderdag wacht de return in de halve finale van dat toernooi op bezoek bij Atlético Madrid. De heenwedstrijd eindigde in 1-1.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.