Fellaini: 'België in staat om wereldkampioen te worden'

Reacties

Marouane Fellaini (26) erkent dat België bij het eerste duel op het WK niet imponeerde, maar behoudt het vertrouwen in De Rode Duivels. De middenvelder annex aanvaller van Manchester United denkt zelfs dat de formatie van bondscoach Marc Wilmots geschiedenis kan schrijven.

Fellaini: 'België in staat om wereldkampioen te worden'

Dinsdag was een invalbeurt van de fysiek sterke Fellaini nodig om een 1-0 achterstand om te buigen tegen Algerije. Een rake kopbal van hem betekende de 1-1, waarna Dries Mertens de winnende in het doel knalde voor de Belgen. Zondag is Rusland de tegenstander en donderdag Zuid-Korea.

'België is in staat om wereldkampioen te worden', stelt Fellaini onomwonden. 'En als dat lukt, dan haal ik mijn haar eraf', herhaalde de Belg nog maar eens zijn weddenschap. Bij Belgische voetbalgeschiedenis wacht hem dus wel een bezoekje aan de kapper.

Fellaini is blij met zijn positieve rol die hij in Belo Horizonte vertolkte. Hij kreeg immers het gehele seizoen kritiek bij United en werd vanwege zijn transfersom van ruim dertig miljoen euro (Everton verkocht hem) al als miskoop getypeerd.

'Maar de Fellaini van België is dezelfde Fellaini als bij Manchester United', aldus de Belg. 'Hoe het bij United zal gaan? Dat zien we dan wel weer', wil hij nog niet al te lang stilstaan bij zijn toekomstige samenwerking met Louis van Gaal. 'Ik speel niet op het WK om mijn criticasters de mond te snoeren. Ik speel voor mijn familie en voor mijn land. Ik heb inderdaad een moeilijk seizoen achter de rug, maar focus me nu op het WK met België.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.