Fel Roda houdt hoop op handhaving levend tegen RKC

Door RKC Waalwijk te verslaan is Roda JC de Brabanders op de ranglijst tot op een punt genaderd in de degradatiezone. In Kerkrade was de Limburgse ploeg te sterk: 3-1.

Fel Roda houdt hoop op handhaving levend tegen RKC

Er stond handhaving in de Eredivisie op het spel in deze wedstrijd en dat was eerder aan de felheid dan aan de kwaliteit van het duel te merken. Niemand had er vreemd van opgekeken als Sanharib Malki (foto midden) kort voor rust van het veld gestuurd was voor een grove trap tegen Henrico Drost.

Frank Demouge kreeg een grote kans: hij ontving de bal via een uitstekende voorzet van Guus Hupperts. Rechtdoor koppen was voldoende geweest om Jeroen Zoet te passeren, maar de bal verdween links naast het RKC-doel. Ook Malki kreeg een flinke kans, maar hij kwam een paar schoenmaten tekort. Vlak na rust kreeg Roda de verdiende voorsprong alsnog, zij het op gelukkige wijze. Een schot van Mitchell Donald belandde tegen de paal en ging vervolgens via de rug van Zoet het doel in. Nota bene Malki verdubbelde na 64 minuten de score, nadat hij op slinkse wijze een overtreding had begaan op Drost. Het ontging scheidsrechter Danny Makkelie.

Het slotakkoord leek voor Ramos, die in de eerste helft ook al slachtoffer van een overtreding van Malki was. Een schot van Arnaud Sutchuin ging via de verdediger het doel in: 3-0. Nourdin Boukhari redde de Waalwijkse eer vlak voor tijd: 3-1.

Roda heeft op de zestiende plek nu dertig punten, een minder dan RKC. Doordat VVV-Venlo gelijkspeelde tegen ADO Den Haag, loopt het verschil met de nummer zeventien op tot zes punten.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen