Fel bekritiseerd Real Madrid toch boven Barcelona en Atlético

Real Madrid heeft dit seizoen al te maken gehad met veel kritiek, maar is na vijf speelronden wel de ploeg met de minste verliespunten in La Liga. De ploeg van Zinedine Zidane won zondagavond de topper bij Sevilla en staat samen met Athletic de Bilbao bovenaan.

Sevilla
Sevilla
0 - 1
Real Madrid
Real Madrid

Voor Zidane is dit een mooie gelegenheid om een lange neus te trekken naar de critici. De coach wordt in de Spaanse kranten hard aangepakt, omdat het voetbal van Real in dit seizoen nog niet meevalt. Met José Mourinho zou de clubleiding al een opvolger op het oog hebben. 'Als ik alles in de media zo lees, ben ik al weg', zo merkte Zidane op tijdens de persconferentie voor de wedstrijd tegen Sevilla. Een dag later staat zijn ploeg met elf punten uit vijf wedstrijden tweede. Athletic staat enkel boven Real vanwege een beter doelsaldo.

Het duel van zondagavond was een bijzondere wedstrijd voor Julen Lopetegui, die vorig seizoen even de hoofdtrainer was bij Real Madrid, maar daar al snel werd ontslagen. De voormalig bondscoach van Spanje is nu de eindverantwoordelijke bij Sevilla en gaf donderdag in de Europa League-wedstrijd tegen Qarabag FK veel spelers rust voor de competitietopper van zondag. Zo hoefde Luuk de Jong niet eens mee te reizen naar Azerbeidzjan. Tegen Real stond de Nederlander gewoon weer in de basis.

Voetbalminnend Spanje keek reikhalzend uit naar de kraker in Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, maar het toetje van de vijfde speelronde viel erg tegen. Beide ploegen wisten nauwelijks wat te creëren en pas tien minuten voor rust kreeg Real de eerste kans, toen Tomás Vaclík een schot van Eden Hazard onschadelijk maakte. Ook Dani Carvajal stuitte op de keeper van Sevilla en dat was het wel qua kansen in het eerste bedrijf. Het gevaarlijkste moment van Sevilla voor rust kwam van De Jong, die uit een hoekschop naast kopte.

Ook in de tweede helft was Real de ploeg die het meest de aanval zocht en daar werd De Koninklijke voor beloond. In de twintigste minuut na rust haalde Dani Carvajal de achterlijn en gaf hij de bal goed voor op Karim Benzema, die tegendraads binnenkopte (0-1). Sevilla moest nu meer de aanval zoeken en Javier Hernández werd als extra aanvaller in het veld gebracht. Met Chicharito binnen de lijnen kreeg De Jong een tweede kopkans: weer ging zijn inzet net naast.

Driemaal bleek deze zondag niet scheepsrecht te zijn voor De Jong, die nog wacht op zijn eerste competitietreffer voor Sevilla. De aanvaller werd gevonden door Lucas Ocampos en kopte voor de derde keer naast. Real hield stand, ook omdat een goal van Hernández werd afgekeurd vanwege buitenspel, en heeft nu één punt meer dan Atlético (dat zaterdag met 0-0 gelijkspeelde tegen Celta de Vigo) en vier punten meer dan Barcelona. De landskampioen ging zaterdag met 2-0 onderuit bij Granada en moet in de achtervolging.