Feghouli vrijgesproken, Fernandinho moet brommen

Reacties

Soufiane Feghouli is vrijgesproken van een schorsing. De Algerijnse international van West Ham United hoorde dat woensdag van de Engelse voetbalbond (FA).

Feghouli vrijgesproken, Fernandinho moet brommen

Feghouli stond maandag in het thuisduel van West Ham met United voor het eerst in de basis. Aan zijn optreden kwam evenwel al na een kwartier een einde. De Frans Algerijnse aanvaller speelde de bal te ver voor zich uit en ging vervolgens met een sliding door op de ingrijpende Phil Jones (foto).

Arbiter Mike Dean beoordeelde de tackle als buitensporig en stuurde Feghouli met een directe rode kaart van het veld. United won uiteindelijk met 0-2 van de Londenaren.

Trainer Slaven Bilic sprak na afloop al zijn onvrede uit over de rode kaart. Hij meende dat het juist Jones was die er harder in ging. Bij het beoordelen van de beelden oordeelde de voetbalbond dat een schorsing niet op zijn plaats zou zijn. Daardoor is Feghouli beschikbaar voor Bilic in het FA Cup-duel van vrijdag met Manchester City.

Fernandinho
De FA liet tevens weten dat Manchester City-middenvelder Fernandinho wél geschorst is. Hij had laten weten het niet eens te zijn met de schorsing van vier duels die hij kreeg opgelegd naar aanleiding van zijn tackle met twee benen in het thuisduel met Burnley (2-1 zege). De FA bleek niet gevoelig voor zijn argumenten, waardoor hij niet kan spelen op bezoek bij West Ham United (vrijdag, FA Cup) en de competitieduels met Everton (uit), Tottenham Hotspur (thuis) en West Ham (uit).

Voor Fernandinho was het overigens al zijn derde rode kaart in zijn laatste zes duels.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.