Man Utd dendert door na discutabele rode kaart West Ham

Reacties

Manchester United heeft zijn zegereeks in de Premier League een vervolg gegeven. Ook West Ham United ging ten onder tegen de ploeg in vorm: 0-2.

Man Utd dendert door na discutabele rode kaart West Ham

Vanwege het drukke speelschema koos ook Slaven Bilic ervoor om te rouleren. Sofiane Feghouli was een van de drie nieuwe gezichten in de basiself. De 27-jarige Algerijn, die is gepasseerd voor de strijd om de Afrika Cup, verscheen bij West Ham United voor het eerst dit seizoen aan de aftrap in de Premier League. Wat voor de rechtsbuiten een feestelijke avond had moeten worden, eindigde in een nachtmerrie. Na een even onbezonnen als ongelukkige tackle waarbij hij Phil Jones van de zijkant met gestrekt been schampte, kreeg Feghouli na een kwartier al rood van scheidsrechter Mike Dean.

De kaarten waren vervolgens geschud. Manchester United was de ploeg met het balbezit, West Ham gokte op de counter. De thuisploeg zorgde ondanks de numerieke minderheid nog voor gevaar. Zo krulde Manuel Lanzini een bal richting de kruising en redde David de Gea fraai op het schot van de Argentijn.

De grootste kansen waren echter voor United, dat na vijf achtereenvolgende zeges in de Premier League met het nodige vertrouwen was afgereisd naar Londen. Antonio Valencia leek The Mancunians op weg naar een volgende overwinning te helpen, maar kwam – weliswaar in buitenspelpositie - niet verder dan een onverklaarbare misser. Na de katachtige reflex van West Ham-doelman Darren Randolph werkte Jesse Lingard de bal van dichtbij tegen de paal.

De veelbesproken tackle van Sofiane Feghouli, die de bal te ver voor zich uit speelde.
De veelbesproken tackle van Sofiane Feghouli, die de bal te ver voor zich uit speelde.

West Ham bleef zo in de wedstrijd en gaf het publiek in het London Stadium bijna reden tot juichen. Gelegenheidsspits Michail Antonio stuitte na een steekpass van Lanzini op de uitgekomen De Gea. Amper twee minuten later was het aan de andere kant wel raak, via invaller Juan Mata. De eveneens ingebrachte Marcus Rashford zorgde voor het voorbereidende werk en Mata schoot hard raak: 0-1.

Restte de vraag wanneer het moment van man in vorm Zlatan Ibrahimovic kwam. In de eerste helft knalde de Zweed de bal nog torenhoog over het doel bij zijn grootste kans, na rust was het wel raak. De spits liet een kwartier voor het einde Randolph in buitenspelpositie kansloos. Ibracadabra staat door de 0-2 inmiddels op negen treffers uit zijn laatste negen competitiewedstrijden.

Manchester United, waar Daley Blind, Memphis Depay en Timothy Fosu-Mensah ontbraken in de wedstrijdselectie, kreeg in de slotfase nog kansen op meer via Rashford en Ander Herrera. Randolph voorkwam dat. West Ham deed echter ook niets meer terug en zakt zo af naar de dertiende plaats.

Manchester United lijkt zich langzaam maar zeker te mengen in de titelrace en heeft in ieder geval de aansluiting gevonden met de groep achtervolgers achter koploper Chelsea. Mourinho en co staan zesde, met een achterstand van tien punten op de lijstaanvoerder. Chelsea komt woensdagavond in actie tegen Tottenham Hotspur.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.