Feestavond Bosz zorgt voor nóg pijnlijker weekend Bayern

Bayer Leverkusen heeft zaterdag opnieuw goede zaken gedaan in de Bundesliga. De formatie van trainer Peter Bosz won van Schalke 04 en zette daardoor weer een stap op de ranglijst. Bayern München werd zelfs gepasseerd.

Bayer Leverkusen
2 - 1
Schalke 04
Schalke 04

Leverkusen en Schalke waren vooraf twee van de vele clubs in de subtop van de Bundesliga. Nu Bayern München een keer niet de soevereine koploper is, ruiken veel teams kansen. Der Rekordmeister verloor eerder op de zaterdag de topper van koploper Borussia Mönchengladbach (2-1), waardoor Leverkusen over Bayern heen kon klimmen en Schalke de voorsprong zelfs kon vergroten. De thuisploeg startte het meest overtuigend en Bosz zal tevreden zijn geweest over de eerste helft.

Na een kwartier kwam Leverkusen namelijk al op voorsprong in de eigen BayArena. Bij de eerste de beste grote kans was het raak. Leon Bailey legde aan voor een hoekschop. Schalke-doelman Alexander Nübel ging in de fout en tastte mis, waarna Lucas Alario de bal in het lege doel kopte. De bezoekers werden vijf minuten later gespaard toen Bailey de 2-0 maakte, maar ook buitenspel had gestaan. De treffer van de uitblinkende Jamaicaan ging dus niet door.

Leverkusen hield daarna de controle en werd in de eerste helft maar één keer aan het schrikken gebracht. Benito Raman stuitte op keeper Lukas Hradecky. Aan de andere kant kreeg Bailey een mogelijkheid om de score uit te breiden, maar zijn schot werd gekraakt. Daardoor ging Leverkusen met een 1-0 voorsprong de rust in en ontsnapte de thuisploeg vroeg in de tweede helft aan de gelijkmaker. Raman zette een loopactie in en kreeg een steekpass. De aanvaller rondde af, maar de vlag was omhoog wegens buitenspel. Dat bleek na het bekijken van de beelden terecht, zij het dat het kantje boord was.

De slotfase van het duel was waarschijnlijk het spannendst. Dat begon bij Charles Aránguiz, die opstoomde aan de linkerkant en reikte tot de achterlijn. De middenvelder gaf de bal af en bij de eerste paal tikte Alario binnen voor zijn tweede goal van de avond. Het publiek had daarna nog niet eens met de ogen geknipperd of het stond al 2-1. Raman was nu wel succesvol. Amine Harit stuurde Ahmed Kutucu weg met een steekpass en de negentienjarige aanvaller vond Raman, die bij de tweede paal vrijstond en de marge van één weer herstelde. Verder dan dat kwam Schalke echter niet.

Door de zege staat Leverkusen nu op de zesde plaats in de Bundesliga, terwijl kampioen Bayern München afzakt naar plek zeven. De ploeg van Bosz heeft net als Schalke en SC Freiburg 25 punten, maar een minder doelsaldo.