FC Zürich stapt naar UEFA na wedstrijd tegen PSV

Reacties

FC Zürich werkt aan een officiële klacht over gebeurtenissen van donderdagavond rondom de Europa League-wedstrijd tegen PSV. De Zwitserse club kondigt aan een 'protestbrief' te zullen versturen richting de UEFA.

FC Zürich stapt naar UEFA na wedstrijd tegen PSV
© Pro Shots
PSV
PSV
5 - 0
FC Zürich
FC Zürich

Zürich spreekt van een 'onacceptabele behandeling van supporters en officials bij de stadioningang', zonder in detail te treden. Opvallend genoeg besloten de aanhangers van Zürich donderdag om het Philips Stadion niet in te gaan, maar buiten de ingang te blijven staan.

Eerder op de dag was het onrustig in het centrum van Eindhoven. Op sociale media circuleerden beelden van een confrontatie tussen Zwitserse fans en de politie. Dat de Zürich-supporters vervolgens niet meer de tribune betraden, leidde tijdens de wedstrijd tot ongeregeldheden buiten het stadion.

PSV won de wedstrijd uiteindelijk met 5-0 en is daardoor zeker van overwintering in Europa. In de komende weken moet blijken of de ploeg van Ruud van Nistelrooij verdergaat in de Europa League of de Conference League. Zürich staat zonder punten op de laatste plek in Groep A en heeft nog een kleine kans om Bodø/Glimt van de derde plek te stoten.

UEFA Europa League

Stand Groepsfase Groep A UEFA Europa League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Arsenal
6
5
0
1
8-3
+5
15
2
PSV
6
4
1
1
15-4
+11
13
3
FK Bodø/Glimt
6
1
1
4
5-10
-5
4
4
FC Zürich
6
1
0
5
5-16
-11
3
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.