FC Volendam stippelt plan uit voor terugkeer op natuurgras

Reacties

FC Volendam streeft ernaar om vanaf het seizoen 2022/23 weer op natuurgras te spelen. Dat is de uitkomst van uitgebreid onderzoek dat een speciale commissie heeft gedaan naar de mogelijkheden voor die overstap.

FC Volendam stippelt plan uit voor terugkeer op natuurgras
© Pro Shots

'FC Volendam heeft een sterke wens om te voetballen op natuurgras. De overstap van kunstgras naar natuurgras geeft echter een grote druk op de huidige infrastructuur', schrijft de Keuken Kampioen Divisie-club dinsdagochtend op de eigen website. 'Ondanks een intensieve samenwerking tussen FC Volendam en RKAV Volendam in het gebruik van elkaars faciliteiten, behoort een switch naar natuurgras binnen de huidige capaciteit op korte termijn niet tot de mogelijkheden.'

Het plan is om komend seizoen een nieuw kunstgrasveld neer te leggen in het Kras Stadion en een jaar later over te stappen op natuurgras. De nieuwe kunstmat krijgt dan elders een plek. 'Onze uitdrukkelijke wens is om op echt gras te voetballen. Het is echter een enorme logistieke operatie om dit mogelijk te maken. Maar samen met alle betrokken partijen en de hechte samenwerking met RKAV Volendam, gaat dit ons op termijn lukken', aldus bestuurslid technische zaken Hans Bond.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.