Grote wens Roda JC in vervulling: kunstgrasveld verdwijnt

Reacties

Roda JC gaat vanaf het seizoen 2021/22 weer op natuurgras spelen. Het kunstgrasveld in het Parkstad Limburg Stadion maakt in de zomer volgend jaar plaats voor een natuurgrasmat.

Grote wens Roda JC in vervulling: kunstgrasveld verdwijnt
© Pro Shots

Roda JC speelt sinds 2014 op kunstgras en trainde zodoende ook in het stadion. Met de herintroductie van natuurgras in het Parkstad Limburg Stadion is het voornemen om Sportpark Kaalheide weer in gebruik te nemen voor de trainingen van het eerste elftal. Het sportcomplex krijgt daarvoor wel een forse opknapbeurt. Onder meer twee kunstgrasvelden worden vervangen en uiteindelijk moet permanente nieuwbouw plaatsvinden. Roda JC en de gemeente Kerkrade hebben een nieuw 10-jarig huurcontract getekend voor het gebruik van Kaalheide.

Al in 2017 wilde Roda JC afscheid nemen van de kunstgrasmat in Kerkrade. Onder meer een gebrek aan geld zorgde er destijds voor dat de Limburgse club toch op kunstgras bleef spelen. 'Ik ben geen voorstander, was ook zeer verrast dat Roda destijds voor kunstgras koos. Maar goed, het ligt er eenmaal en we hebben nu niet het vermogen om het weg te halen. De situatie van de club is zodanig dat we niet kunnen praten over extra kosten. Het geld dat we te besteden hebben, investeren we liever in andere zaken. Of dat volgend jaar anders zal zijn, durf ik nu nog niet te zeggen', zei toenmalig technisch directeur Harm van Veldhoven.

In het verleden klaagden meerdere spelers en trainers steen en been over het kunstgrasveld in Kerkrade. Roel Brouwers leverde in 2016 zelfs zijn contract in vanwege fysieke problemen, die volgens hem te maken hadden met het veld. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.