Roda JC blijft veroordeeld tot kunstgras

Reacties

Roda JC Kerkrade speelt ook komend seizoen op kunstgras. Het bleef vanuit de club de laatste weken vaag of het natuurgras zoals eerder aangekondigd zou terugkeren in het Parkstad Limburg Stadion, maar de net aangestelde technisch directeur Harm van Veldhoven is duidelijk: 'Het kunstgras blijft.'

Roda JC blijft veroordeeld tot kunstgras

Algemeen directeur Wim Collard bevestigde vorige maand nog dat Roda graag afscheid neemt van het kunstgras, maar dat plan is nu van de baan. Een gebrek aan geld is de hoofdreden, al zat de club ook met een praktisch probleem vanwege de komst van het Wereld Muziek Concours naar het Parkstad Limburg Stadion volgende maand.

Collard vroeg de KNVB nog wel om komende jaargang eerst een uitwedstrijd in te plannen voor Roda JC, een verzoek dat werd gehonoreerd met een seizoenaftrap in Zwolle. Theoretisch zou het aanleggen van een nieuw (hybride) veld daarmee net moeten kunnen lukken. Maar de mat die in Kerkrade al zo vaak vervloekt is, en dus niet alleen door tegenstanders, blijft tot nader order liggen.

'Ik vind het ook jammer', zegt Van Veldhoven. 'Ik ben geen voorstander, was ook zeer verrast dat Roda destijds voor kunstgras koos. Maar goed, het ligt er eenmaal en we hebben nu niet het vermogen om het weg te halen. De situatie van de club is zodanig dat we niet kunnen praten over extra kosten. Het geld dat we te besteden hebben, investeren we liever in andere zaken. Of dat volgend jaar anders zal zijn, durf ik nu nog niet te zeggen.'

Het afgelopen seizoen werd er bij Roda steeds meer geklaagd over de huidige mat, aangelegd in 2014. Trainer Yannis Anastasiou hekelde de ondergrond, evenals een groot deel van zijn spelers. Roel Brouwers leverde al snel zijn contract in, onder meer vanwege fysieke problemen die hij weet aan het Kerkraadse kunstgras. Later voerde ook spits Simon Church ergernis over het veld aan als een van de redenen voor zijn voortijdige vertrek.

Nadat hij eind januari een deel van de aandelen van Roda JC overnam, sprak ook Aleksei Korotaev meteen zijn afschuw over kunstgras uit. De Zwitserse Rus zou bereid zijn om mee te betalen aan een terugkeer naar natuurgras, maar zijn gevangenschap in Dubai belet hem om de daad bij het woord te voegen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.