Sparta moet geduld hebben: ook volgend jaar kunstgras op Het Kasteel

Reacties

Sparta Rotterdam zal ook volgend seizoen zijn thuiswedstrijden op kunstgras spelen. De terugkeer naar natuurgras op Het Kasteel blijkt voor het aankomende voetbaljaar nog niet mogelijk.

Sparta moet geduld hebben: ook volgend jaar kunstgras op Het Kasteel
© Pro Shots

Sparta heeft de wens om weer op natuurgras te gaan voetballen, maar zal in dat geval buiten het stadion moeten gaan trainen. De plannen voor Sportcomplex Nieuw Terbregge bestaan al een tijdje. De verbouwing daarvan loopt mede door de coronacrisis echter flinke vertraging op.

Sparta onderzocht de mogelijkheid voor een tijdelijke huisvesting als trainingsaccommodatie, zodat er in het nieuwe seizoen weer op natuurgras gespeeld kon worden. Het bestuur is echter tot de conclusie gekomen dat het daarmee geen topsportomgeving kan realiseren. Dit plan is daardoor van tafel geveegd.

Het gevolg hiervan is dat het kunstgras op Het Kasteel nog zeker een seizoen zal blijven liggen. De verbouwing van Nieuw Terbregge kan dan plaatsvinden in de periode tot juni 2022. Hierna hoopt Sparta alsnog te kunnen overstappen.

Sparta is op dit moment een van de drie clubs in de Eredivisie die zijn thuiswedstrijden op kunstgras speelt. De andere twee clubs zijn Heracles Almelo en FC Emmen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.