FC Volendam pakt op nippertje punt, wereldgoal nekt De Graafschap

Een doelpunt in de 95ste minuut heeft FC Volendam behoed voor een tweede nederlaag op rij in de Keuken Kampioen Divisie. Damon Mirani redde vrijdagavond een punt tegen ADO Den Haag. De beloften van Ajax en PSV speelden gelijk; Johan Bakayoko en Sontje Hansen gaven opnieuw hun visitekaartje af. Het ontslaan van Reinier Robbemond bracht geen schokeffect teweeg bij De Graafschap: op eigen veld werd na een fenomenale treffer van Mart Remans verloren van MVV Maastricht.

ADO Den Haag
1 - 1
FC Volendam
FC Volendam

ADO en Volendam deden in de eerste helft niet veel voor elkaar onder. Grote kansen werden er nauwelijks gecreëerd. De beste mogelijkheden waren er voor Amar Catic en Walid Ould-Chikh, die beiden over schoten. Volendam hoopte zich logischerwijs te herstellen van de harde nederlaag van afgelopen maandag tegen FC Emmen (4-1) en ging na rust op zoek naar de voorsprong. Na 52 minuten was Daryl van Mieghem dicht bij de 0-1: via een verdediger en de doelman trof hij de paal. Aan de andere kant was Sem Steijn tweemaal dicht bij een treffer. ADO leek toch nog de volle drie punten pakken: acht minuten voor tijd schoot Samy Bourard raak na een overstapje van de uitblinkende Steijn. Hierna raakte Thomas Verheydt nog de paal en redde Mirani in minuut 95 een punt voor FC Volendam.

Jong Ajax
Jong Ajax
2 - 2
FC Eindhoven

FC Eindhoven opende na twaalf minuten de score op De Toekomst: Joey Sleegers omspeelde doelman Charlie Setford en maakte zijn zestiende doelpunt van het seizoen. Jong Ajax knokte zich echter terug: Hansen verdiende een strafschop en die werd benut door Danilo. De bezoekers uit Brabant kregen hun voorsprong direct na rust terug door een kopbal van Jort van der Sande. Ajax ging enthousiast op jacht naar de gelijkmaker en vond die acht minuten voor tijd: Hansen liet Nigel Bertrams met een geplaatste bal in de kruising kansloos.

TOP Oss
TOP Oss
1 - 1
Excelsior
Excelsior

Excelsior kon in de eerste helft geen potten breken. De beste kansen waren voor de thuisploeg, onder meer via Jearl Margaritha en Justin Mathieu. Pas in het laatste kwartier kregen de gasten wat meer grip. Ook in de tweede helft was het fel spelende TOP Oss in grote delen de baas op het veld. Na 77 minuten werd dan eindelijk de ban gebroken: Margaritha tekende na een fraaie actie voor de 1-0. Het lukte Oss echter niet om die voorsprong te verdedigen. Reuven Niemeijer trok de stand na 85 minuten gelijk.

Jong PSV
Jong PSV
3 - 3
Roda JC Kerkrade

Roda kwam in de eerste helft twee keer op voorsprong, via Dylan Vente en Bryan Limbombe, maar ging met een achterstand de kleedkamer in. Ismael Saibari scoorde twee keer voor Jong PSV, steeds op aangeven van Maximiliano Romero. Bakayoko maakte de overige treffer. Dat deed hij op bijzonder fraaie wijze en het was alweer doelpunt nummer dertien van het seizoen voor de achttienjarige rechtsbuiten. Na 54 minuten kwam Roda langszij: na een hoekschop kwam de bal terecht bij Stefano Marzo, die hard binnen schoot. Daar bleef het bij op De Herdgang.

Helmond Sport
4 - 0
NAC Breda
NAC Breda

NAC beleefde een dramatische avond in het SolarUnie Stadion. De bezoekers kregen aanvankelijk de beste kansen, maar Helmond Sport toonde zich een stuk efficiënter. Thomas Beekman en Dylan Seys lieten het counterende Helmond met een 2-0 voorsprong rusten. Na miscommunicatie in de Bredase verdediging maakte Boyd Reith er 3-0 van en het slotakkoord kwam op naam van Jellert Van Landschoot. Helmond was hierna nog dicht bij de 5-0, terwijl NAC nog de lat raakte.

De Graafschap
1 - 3
MVV Maastricht

Jan Vreman moet de rest van het seizoen redden wat er te redden valt bij De Graafschap, maar vrijdag ging het opnieuw mis. De Doetinchemmers kwamen al snel op achterstand door een lob van Toshio Lake. Een harde knal van Philip Brittijn zette De Graafschap weer naast MVV Maastricht, maar na rust scoorden de gasten nog twee keer. Remans scoorde met een machtig schot vanaf de middellijn en Sven Blummel volleerde de 1-3 tegen de touwen. In de slotfase werd een treffer van Graafschapper Danzell Gravenberch vanwege een overtreding afgekeurd.