FC Volendam begint 2023 met blijdschap en opluchting

Reacties

Maandenlang stond FC Volendam onderaan, maar bij het begin van 2023 gaf de ploeg van Wim Jonk de rode lantaarn direct af. Naast drie punten leverde de ruime overwinning op SC Cambuur (0-3) ook een flinke vertrouwensboost op.

FC Volendam begint 2023 met blijdschap en opluchting
© Pro Shots
SC Cambuur
SC Cambuur
0 - 3
FC Volendam
FC Volendam

Het spande er de afgelopen weken om in Volendam. Rondom Jonk zelf, rondom de ontevreden spits Henk Veerman en de speelwijze. De 4-3-3 waarin Jonk zijn ploeg de eerste maanden van het seizoen had laten acteren werd door menigeen als naïef versleten. In 2023 kwam Volendam in een andere gedaante voor de dag, waarin zowel verdediging als middenveld waren versterkt. Die 5-4-1 bleek direct succesvol. Als trefzekere invaller bewees bovendien Veerman zijn waarde.

Zo had het begin van 2023 voor FC Volendam een hoog eind goed al goed-gehalte. Jonk: 'De afgelopen weken hebben we met zijn allen heel hard gewerkt. Vervolgens begin je met een ontzettend belangrijke wedstrijd. Alle spelers speelden van begin tot eind in de juiste intensiteit. Dat zie je graag als coach en uiteindelijk hebben we daar een beloning voor gekregen.'

De trainer zei ‘opgelucht en blij’ te zijn met de tweede driepunter van het seizoen. 'Dit geeft geloof, maar tegelijkertijd is dit ook maar het begin. We moeten ons gelijk weer focussen op de wedstrijden die komen gaan, want we staan nog steeds onderin. Wat dat betreft, is dit pas de eerste spreekwoordelijke zwaluw.'

FC Volendam staat voor cruciale weken. In het restant van de januarimaand spelen de oranjehemden behalve tegen Ajax tegen drie concurrenten uit het rechterrijtje, te weten RKC Waalwijk, Excelsior en FC Groningen.

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Volendam
Meer over FC Volendam
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer H. Veerman
Meer over H. Veerman
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.