FC Utrecht heeft zondag met veel moeite gewonnen op bezoek bij Willem II. Het was de derde zege op rij in de Eredivisie voor de ploeg van Dick Advocaat.

Willem II
0 - 1
FC Utrecht
FC Utrecht

In de openingsfase was Willem II dominant en wat dreigender dan de uitploeg. Dat resulteerde in een vroege kans voor Donis Avdijaj, die de bal naast schoot. Advocaat koos bij FC Utrecht ditmaal voor Lukas Görtler in de punt van de aanval. De spits was in het begin dreigend met een kopballetje, terwijl ook een doorgeschoten vrije trap van Nicolas Gavory gevaar opleverde.

Maar na een klein half uur kreeg Utrecht pas twee opgelegde kansen. Aanvallende middenvelder Urby Emanuelson werd gevaarlijk met een schot van afstand en aanvoerder Willem Janssen kopte na een goede vrije trap van Oussama Tannane op de paal. Ook Willem II kreeg mogelijkheden. Avdijaj kwam net tekort bij een steekpass van Daniel Crowley en Damil Dankerlui schoot net voorlangs nadat Fran Sol goed het overzicht hield.

Voor rust had Utrecht op 0-1 moeten komen. Na een duel tussen Tannane en Willem II'er Diego Palacios viel de bal voor de voeten van Gyrano Kerk, die afdrukte. Palacios raakte daarvoor de bal als laatste, maar dat was Jochem Kamphuis ontgaan. Daardoor floot de scheidsrechter al voor het schot van Kerk voor buitenspel, waardoor Kamphuis en de videoarbitrage de foutieve beslissing niet meer konden terugdraaien.

Ook vlak na rust lonkte de voorsprong voor de bezoekers. Tannane kreeg een enorme kans, maar zijn controle was niet goed. In het vervolg van de open wedstrijd bleef Utrecht mogelijkheden creëren, met name via Tannane en de falende Görtler. Twintig minuten voor tijd raakte laatstgenoemde twee keer achter elkaar de paal, nadat hij Willem II-doelman Timon Wellenreuther aftroefde.

Kort daarna kreeg Görtler weer een goede mogelijkheid, waarbij Wellenreuther goed redde. Janssen moest er aan te pas komen om Utrecht te bevrijden. In de 87ste minuut kopte de aanvoerder knap binnen uit een corner van Gavory.

Dat bleek de beslissing, waardoor FC Utrecht nu als nummer zeven evenveel punten heeft als nummers vijf en zes Vitesse en VVV-Venlo. Willem II, dat nu zeven duels op rij niet gewonnen heeft, staat op plek dertien met tien punten.