FC Utrecht zet in op terugkeer Van der Hoorn

Reacties

In de zoektocht naar een vervanger voor de geblesseerde Tommy St. Jago is FC Utrecht uitgekomen bij Mike van der Hoorn. De club sprak de voorbije dagen meermaals met de 28-jarige verdediger die nu nog onder contract staat bij Arminia Bielefeld.

FC Utrecht zet in op terugkeer Van der Hoorn
© Pro Shots

In Utrecht kwam er recent een levendige discussie op gang. Beoogd basisspeler St. Jago raakte zwaar geblesseerd aan zijn knie in het oefenduel met Fortuna Sittard. Bij de competitieouverture tegen Sparta Rotterdam (4-0) posteerde trainer René Hake Mark van der Maarel naast Willem Janssen in het centrum. Van der Maarel scoorde en werd uitgeroepen tot man of the match, maar na afloop bleef de vraag leven: moet Utrecht een vervanger halen voor St. Jago?

'Een externe versterking is zeker iets waar we naar moeten kijken', zei Hake in gesprek met VI. 'Maar we moeten vooral ook goed kijken of de jongens die we nu hebben, goede opties zijn om te gaan spelen. Daar hebben we het dagelijks over. Kijk, als je een centrale verdediger wil halen van 27 of 28 jaar die een jaar niet gevoetbald heeft… Dat is op papier leuk, maar dan duurt het zo weer een half jaar voordat je hem fit hebt.'

Die 28-jarige verdediger blijkt Van der Hoorn. Technisch directeur Jordy Zuidam is de voorbije dagen meermaals in Duitsland gesignaleerd. FC Utrecht hoopt de speler, die tussen 2010 en 2013 49 duels in de Domstad speelde, zo snel mogelijk naar Stadion Galgenwaard te halen. Van der Hoorn is fit, hij viel afgelopen week nog in tegen Freiburg (0-0), kent de club en heeft met zijn 28 jaar de perfecte leeftijd om ook de komende jaren Utrecht verder te helpen.

Voor Van der Hoorn zou het betekenen dat hij na vijf jaar weer terugkeert in de Eredivisie. In 2016 verruilde hij Ajax voor Swansea City. Uiteindelijk speelde hij 32 wedstrijden in de Premier League, 74 in het Championship. Afgelopen seizoen kwam hij tot 22 duels voor Bielefeld.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Utrecht
Meer over FC Utrecht
Meer Van der Hoorn
Meer over Van der Hoorn
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.