Bakker debuteert met gelijkspel, Gouweleeuw en Hoogma hard onderuit

In de Bundesliga stonden zaterdagmiddag diverse Nederlandse onderonsjes op het programma. Bayer Leverkusen speelde met debutant Mitchel Bakker en bankzitter Daley Sinkgraven gelijk bij Union Berlin: 1-1. Justin Hoogma beleefde een pijnlijk debuut bij Greuther Fürth en Jeffrey Gouweleeuw ging hard onderuit met FC Augsburg.

Union Berlin
1 - 1
Bayer Leverkusen

In Stadion An der Alten Försterein in Berlijn stonden Union Berlin en Bayer Leverkusen, nummers zeven en zes in de Bundesliga van vorig seizoen, tegenover elkaar. Bij de gasten uit Leverkusen begon Bakker, overgekomen van PSG, in de basis. Sinkgraven bleef op de bank bij Die Werkself, waar Timothy Fosu-Mensah ontbrak vanwege een knieblessure. Bij Union Berlin was Sheraldo Becker niet inzetbaar door een spierblessure.

Becker zag vanaf de tribune hoe teamgenoot Taiwo Awoniyi al na zeven minuten de score opende. Hij schoot op aangeven van Max Kruse hard raak vanaf de rand zestien. Leverkusen was daarvoor en ook daarna dreigend via EK-uitblinker Patrik Schick, maar de Tsjechische spits had het vizier in Berlijn nog niet op scherp staan. Moussa Diaby kwam na twaalf minuten wel tot scoren voor Leverkusen. De aanvaller schoot na een fraaie solo van een meter of achttien raak: 1-1. Beide ploegen kregen in het restant van de wedstrijd nog kansen op een voorsprong, maar gescoord werd er niet meer.

FC Augsburg
FC Augsburg
0 - 4
1899 Hoffenheim

Jeffrey Gouweleeuw begon het seizoen met FC Augsburg in eigen huis tegen 1899 Hoffenheim, waar Melayro Bogarde op de bank bleef. De bezoekers uit Sinsheim kwamen beter voor de dag dan Augsburg en een paar minuten voor rust maakte Jacob Bruun Larsen de 0-1. De Deen kopte uit een voorzet van Andrej Kramaric raak. Tien minuten voor tijd was Kramaric ook aangever bij de 0-2 van Sargis Adamyan. In de slotfase bepaalden Georginio Rutter en Sebastian Rudy met hun doelpunten de eindstand op 0-4.

Arminia Bielefeld
0 - 0
SC Freiburg
SC Freiburg

In Bielefeld stond ook een Nederlands onderonsje op het programma. Het Arminia Bielefeld van Mike van der Hoorn nam het op tegen het Freiburg van doelman Mark Flekken. Van der Hoorn begon op de bank bij de thuisploeg, Flekken startte vanaf de aftrap. De Nederlandse goalie had het aanmerkelijk minder druk dan Bielefeld-keeper Stefan Ortega, maar zijn teamgenoten sprongen niet zorgvuldig om met de kansen. Van der Hoorn viel dertien minuten voor tijd nog in bij Bielefeld, dat een punt overhield aan het duel: 0-0.

VfB Stuttgart
5 - 1
Greuther Fürth

Justin Hoogma startte zijn nieuwe avontuur bij Greuther Fürth met een pijnlijke middag bij VfB Stuttgart. De verdediger, gehuurd van Hoffenheim, begon in de basis bij de club die vorig seizoen tweede werd in de 2. Bundesliga en zo promotie afdwong. Stuttgart, vorig seizoen negende, bleek veel te sterk. In de eerste helft waren Wataru Endo en Philipp Klement trefzeker. Na rust vonden Marc Oliver Kempf (twee keer) en Hamadi Al Ghaddioui het net: 5-0. Bij Stuttgart viel de zeventienjarige Nederlander Mohamed Sankoh twintig minuten voor tijd in, maar vijf minuten later viel hij alweer geblesseerd uit. Jamie Leweling deed in de extra tijd nog iets terug voor Greuther Fürth: 5-1.