FC Utrecht wint vervelende Amstel Cup-finale

Goed was het niet wat FC Twente en FC Utrecht een uitzinnige Kuip te bieden hadden. In de Domstad zullen ze daar nog het minst meezitten, want de ploeg van trainer Foeke Booy bekroonde z'n derde opeenvolgende finale met de tweede Amstel Cup: 0-1.

FC Utrecht wint vervelende Amstel Cup-finale

Aan de omlijsting ontbrak werkelijk niets. De beide supporterschares zorgden in de zonnige Kuip voor een uitzinnige stemming, maar helaas sloeg die geen moment over op de spelers van FC Twente en FC Utrecht. Klik voor grote weergave (500Kb) Goed voetbal viel er tussen beide cupfighters namelijk geen moment te ontdekken. Beide teams werkten weliswaar dat het een aard had, maar grossierden vooral in fouten en slaagden er maar zelden in een fatsoenlijke aanval op de met roodwitte snippers gesierde grasmat te leggen.

'Hoogtepunt' voor rust was nog de onderlinge wrevel tussen met name Hans van de Haar van FC Utrecht en Twente-verdediger Patrick Pothuizen. Van de Haar ging eerst op Pothuizens tenen staan, waarna deze minuten later wraak nam door zijn knie in de ribbenkast van de Utrecht-spits te planten. Scheidsrechter Roelof Luinge ontging beide overtredingen.

De tweede helft begon nauwelijks beter, maar beide ploegen kregen nu zowaar enkele kansjes. Toch kwam de treffer waarmee FC Utrecht de leiding nam uit de lucht vallen, en zorgde bovendien weer voor boosheid aan de kant van de Tukkers.

Na een blessurebehandeling van Simon Cziommer dacht Twente weer het balbezit te krijgen, maar Utrecht hield de bal netjes in eigen gelederen. Waarop Dave van de Bergh de bal kreeg en deze van even buiten de zestienmeter met rechts achter Cees Paauwe in de kruising joeg: 1-0.

Voor het gefrustreerde FC Twente was dat het begin van het einde. Vooral toen Jeroen Heubach, nauwelijks tien minuten later, met de rode kaart het veld moest ruimen nadat hij zijn vuist in de nek van Jordi Zuidam had geplant.

Bekijk hier al onze video's