FC Utrecht wil Zenit-domper vergeten met aanscherpen clubrecord

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij een aantal feiten. In een van de laatste Eredivisie-wedstrijden voor het interlandreces staan FC Groningen en FC Utrecht tegenover elkaar. De Domstedelingen proberen de nare smaak van de Europa League-uitschakeling weg te spoelen.

FC Utrecht wil Zenit-domper vergeten met aanscherpen clubrecord
 
Speelronde3
Aftrap16.45 uur
ScheidsrechterJeroen Manschot

• FC Groningen zette tot nu toe zeventien van de 38 thuiswedstrijden tegen FC Utrecht in de Eredivisie in winst om. De noorderlingen werden acht keer geklopt door FC Utrecht en dertien keer leverde de confrontatie geen winnaar op.

• FC Groningen wacht na een gelijkspel tegen SC Heerenveen en een verliesbeurt bij Ajax nog op de eerste driepunter. Door ADO Den Haag en Willem II te verslaan was FC Utrecht juist een van de vijf clubs met een perfecte score na twee speelrondes.

• In liefst zeven van de laatste negen ontmoetingen met FC Groningen in alle competities kwam FC Utrecht tot een overwinning. Bovendien scoorden de Domstedelingen in al die wedstrijden.

FC Utrecht zet ook Willem II opzij

• FC Groningen had tijdens de eerste twee speelrondes gemiddeld slechts 37 procent balbezit. Het laagste percentage van alle Eredivisie-clubs, op Heracles Almelo (34 procent) na.

'Vraag is of de flow blijft bij FC Utrecht'

• Lars Veldwijk probeert de zesde speler van FC Groningen te worden die in zijn eerste twee Eredivisie-thuiswedstrijden het net vindt. De laatste speler die dat voor elkaar kreeg was Hyun-Juk Suk in 2011.

• FC Utrecht incasseerde als enige Eredivisie-team nog geen enkel doelpunt. Nog nooit bleven de Domstedelingen in de eerste drie speelrondes zonder tegentreffer.

FC Groningen onderuit bij Ajax

• Afgelopen week evenaarde FC Utrecht tegen Willem II het clubrecord van aantal achtereenvolgende Eredivisie-zeges (vijf). Tegen FC Groningen kan de huidige generatie het record alleen in handen krijgen.

• De productieve Cyriel Dessers heeft één goal nodig om Michel Beukers te evenaren als meest trefzekere FC Utrecht-speler in zijn eerste drie Eredivisie-wedstrijden.

De laatste vijf edities van FC Groningen-FC Utrecht:

SeizoenUitslag
2012/130-2
2013/142-0
2014/152-2
2015/161-4
2016/172-3
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.