FC Utrecht wil terugkeren in Vrouwen Eredivisie

Reacties

FC Utrecht wil vanaf het seizoen 2023/24 weer deelnemen aan de Eredivisie Vrouwen. De Domstedelingen trokken in 2014 om financiële redenen de stekker uit de vrouwentak, maar zetten nu in op een terugkeer op het hoogste niveau.

FC Utrecht wil terugkeren in Vrouwen Eredivisie
© Pro Shots

Utrecht was in het seizoen 2007/08 een van de eerste zes deelnemers bij de start van de Eredivisie Vrouwen en wil nu terugkeren met ingang vanaf volgend seizoen. 'Wij vinden dat een grote, ambitieuze en belangrijke club als FC Utrecht moet staan voor professioneel voetbal voor mannen en vrouwen', zegt algemeen directeur Thijs van Es. 'En daarom komen wij nu, na enkele jaren van afwezigheid, terug op het vrouwenvoetbaltoneel. Vol ambitie en sterker dan ooit. Met trots kijken we terug naar onze vrouwenvoetbalroots en de pioniersrol die we hebben vertolkt, en vol enthousiasme gaan we voor een succesvolle toekomst in het vrouwenvoetbal.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In januari verwacht Utrecht meer duidelijkheid te krijgen van de KNVB, die graag een twaalfde club toevoegt aan de Eredivisie Vrouwen. Dit seizoen bestaat die na de toetreding van Fortuna Sittard en Telstar uit elf deelnemers. Manager vrouwenvoetbal Marlou Peeters is vol vertrouwen over de plannen. 'Dit keer gaan we het anders doen', zegt zij op de clubwebsite. 'Dit keer creëren we de droom voor meiden en vrouwen om zich oprecht thuis te laten voelen bij onze club. We creëren een organisatie geheel geïntegreerd in de voetbalclub FC Utrecht, waarin meiden en jongens gelijke kansen krijgen en vrouwen zich net zo belangrijk voelen als onze mannen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Utrecht
Meer over FC Utrecht
Meer Azerion Vrouwen Eredivisie
Meer over Azerion Vrouwen Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.