Grote ontlading bij Sparta: 'Wij gaan voor het ultieme'

Reacties

Sparta Rotterdam-trainer Maurice Steijn is trots op het bereiken van de finale van de play-offs om Europees voetbal. De oefenmeester noemt de zege op FC Utrecht over twee duels verdiend.

Grote ontlading bij Sparta: 'Wij gaan voor het ultieme'
© Pro Shots
Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam
ns
0 - 1
FC Utrecht
FC Utrecht

'Het was billenknijpen', blikt Steijn in gesprek met ESPN terug op de thriller tegen Utrecht, die uiteindelijk na strafschoppen beslist werd. 'Er zat alles in voor het publiek, ik denk dat de mensen voor de buis ook genoten hebben. Al met al denk ik wel dat we verdiend gewonnen hebben vandaag', aldus de Sparta-coach.

'We hebben vanaf het eerste moment gespeeld voor de overwinning en ook veel kansen gehad. Twee ballen op de paal. Dan krijg je eigenlijk uit een heel ongelukkig moment die 0-1 om je oren. Die kwam voor mijn gevoel uit het niets, want volgens mij was het de eerste keer dat ze in de zestien waren na tachtig minuten', zegt Steijn.

En dus kwam het aan op penalty's. Dat ging een stuk beter dan bij de laatste training, erkent Steijn. 'Gisteren gingen er een aantal niet in. Maar dat kruit hebben ze bewaard voor vanavond. Auassar schoot hem overigens wel binnen, maar die mist dan weer vandaag. Al met al werden ze uitstekend ingeschoten ook door Utrecht trouwens. Maar wij hadden Olij met twee geweldige reddingen. Op naar Twente!'

Daar staat Steijn opnieuw tweemaal tegenover zijn zoon Sem: 'Een geweldig slot van een geweldig seizoen. Op basis van het seizoen, waarin Twente vijfde is geworden en wij zesde, is dit misschien ook wel een terechte finale. Het zal een ongelooflijk zware wedstrijd worden, ik heb ze vandaag zien spelen. Maar wij zullen onze huid duur verkopen, zoals we dat het hele jaar al doen. Wij gaan voor het ultieme.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Sparta Rotterdam
Meer over Sparta Rotterdam
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.