Vrouwencompetitie krijgt alweer een andere naamgever

Reacties

De hoogste vrouwencompetitie in Nederland verandert na één seizoen weer van naam. De Pure Energie Eredivisie Vrouwen wordt vanaf komend seizoen omgedoopt in de Azerion Vrouwen Eredivisie.

Vrouwencompetitie krijgt alweer een andere naamgever
© Pro Shots

In februari 2021 werd bekend dat Pure Energie zich had verbonden aan de Eredivisie voor vrouwen, maar de samenwerking blijft beperkt tot één seizoen. Azerion is de nieuwe hoofdpartner en naamgever van de competitie. De media- en entertainmentgigant verbindt zich voor drie seizoenen aan de Vrouwen Eredivisie.

Azerion is geen onbekende in de sportwereld. Als sponsor is het bedrijf verbonden aan Ajax eSports en partner van voetbalclub Fortuna Sittard. Met de andere nieuwkomer Telstar erbij groeit de Vrouwen Eredivisie komend seizoen naar elf clubs. De KNVB hoopt via de nieuwe samenwerking structureel de aandacht voor het vrouwenvoetbal te vergroten.

'We geloven in diversiteit en inclusie, het meedoen en erbij horen. We willen investeren in de toekomst van het vrouwenvoetbal, zodat nieuwe generaties meer rolmodellen krijgen', aldus Atilla Aytekin, CEO van Azerion. 'We kunnen dan ook niet wachten om samen met de KNVB deze geweldige ambitie waar te maken. Op naar volle stadions, we can change the game!'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.