Eredivisie Vrouwen vanaf komend seizoen uitgebreid met twee clubs

Reacties

De Pure Energie Eredivisie Vrouwen bestaat vanaf komend seizoen uit elf deelnemers. Fortuna Sittard en Telstar treden dan toe tot de competitie en de KNVB hoopt dat er in de toekomst nog een club bijkomt.

Eredivisie Vrouwen vanaf komend seizoen uitgebreid met twee clubs
© Pro Shots

'We hebben altijd gezegd dat we streven naar een Eredivisie Vrouwen met twaalf kwalitatief goede clubs', zegt Kirsten van de Ven, manager vrouwenvoetbal bij de KNVB. 'In de visie van de KNVB is dat de ideale grootte voor het beschikbare voetbaltalent in Nederland, om een geschikt aantal wedstrijden te spelen en om door te groeien naar de Europese top. Met de komst van Fortuna Sittard en Telstar zijn we een stuk dichter bij ons streven naar dit ideale competitieformat. De plannen die Fortuna Sittard en Telstar hebben, zijn veelbelovend. We wensen beide clubs komend seizoen en daarna veel succes in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Algemeen directeur Ivo Pfennings spreekt namens Fortuna Sittard van een mooi nieuw hoofstuk in de historie van de Limburgse club. 'We hopen in brede zin een voorbeeld en inspiratie te worden voor meiden en vrouwen met dromen en ambities. Dit zetten we nu kracht bij door een team in de Eredivisie Vrouwen te introduceren.' Telstar was al jaren bezig met de voorbereidingen voor deelname aan de Eredivisie Vrouwen en heeft al een beloftenelftal. 'Meedoen in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen is de kroon op het werk van iedereen die zich hier met veel enthousiasme voor heeft ingezet', zegt olympisch kampioen Yvonne van Gennip als voorzitter van de vrouwentak.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Behalve de uitbreiding van negen naar elf clubs worden er vanaf komend seizoen ook licentie-eisen ingevoerd om de Eredivisie Vrouwen verder te professionaliseren. Ook hoopt de KNVB vanaf het seizoen 2023/24 een promotie/degradatieregeling te kunnen invoeren, als er meer vrouwenteams instromen. De huidige beloftencompetitie moet dan de Eerste Divisie Vrouwen worden. Clubs die vanaf het seizoen 2023/24 als twaalfde vrouwenelftal willen deelnemen aan de Eredivisie Vrouwen, kunnen een plan indienen bij de KNVB.

Bekijk hier al onze video's
Meer Azerion Vrouwen Eredivisie
Meer over Azerion Vrouwen Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.