FC Twente sluit seizoen in stijl af en ontvangt schaal in Amsterdam

Reacties

FC Twente Vrouwen heeft zich tot kampioen gekroond van de Pure Energie Vrouwen Eredivisie. De Tukkers rekenden vrijdag op De Toekomst in Amsterdam af met Ajax en prolongeren hun titel. FC Twente is met acht landstitels recordkampioen.

FC Twente sluit seizoen in stijl af en ontvangt schaal in Amsterdam
© Pro Shots
Ajax
Ajax
2 - 3
FC Twente
FC Twente

Alleen een 10-0 overwinning van Ajax had FC Twente van de kampioensschaal af kunnen houden. De Amsterdammers speelden een prima eerste helft en na kansen over en weer opende Romée Leuchter de score. Chasity Grant maakte er later 2-0 van. In de tweede helft stelde FC Twente orde op zaken. Anna-Lena Stolze tekende voor de aansluitingstreffer en in de slotfase scoorde het bezoek nog twee keer, via Elena Dhont en Kim Everaerts.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

PSV
PSV
1 - 1
Excelsior
Excelsior

PSV Vrouwen hoopte het seizoen af te sluiten met een overwinning, maar dat lukte niet. De Eindhovenaren kwamen na vijftig minuten op achterstand. Sabrine Ellouzi gaf de bal voor, waarna die door Maruschka Waldus in het eigen doel werd gewerkt. Een eigen treffer van Daniëlle Noordermeer leverde PSV vervolgens toch nog een punt op.

ADO Den Haag
ADO Den Haag
5 - 1
Alkmaar
Alkmaar

ADO haalde flink uit tegen VV Alkmaar en kroonde zich zo tot periodekampioen. Bij rust stond er al een comfortabele 3-0 voorsprong op het bord, dankzij doelpunten van Jaimy Ravensbergen, Liz Rijsbergen en Romy Speelman. Twee prachttreffers van Nikki Ijzerman leverden ADO doelpunt nummer vier en vijf op. Tussendoor deed Alieke Tuin wat terug.

sc Heerenveen
sc Heerenveen
2 - 0
Feyenoord
Feyenoord

De eerste kans was meteen raak in Friesland; Jet van de Veen zette SC Heerenveen na 26 minuten op voorsprong. Zoï van de Ven tekende op slag van rust voor de 2-0. Feyenoord kon daar niets tegenover stellen, leed zijn vierde nederlaag op rij en finisht op de vijfde plaats.

Azerion Vrouwen Eredivisie

Stand Azerion Vrouwen Eredivisie 2021/2022

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
FC Twente
24
19
3
2
95-26
+69
60
2
Ajax
24
17
3
4
70-22
+48
54
3
PSV
24
13
4
7
35-29
+6
43
4
ADO Den Haag
24
11
6
7
49-32
+17
39
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.