FC Utrecht vliegt met zeven goals uit de startblokken in eerste oefenduel

FC Utrecht heeft KV Mechelen getrakteerd op een ongenadig pak slaag in de eerste oefenwedstrijd voor het nieuwe seizoen. Het vriendschappelijke duel op Sportpark Zoudenbalch eindigde in maar liefst 7-2.

Ter voorbereiding op het nieuwe Eredivisie-seizoen speelt FC Utrecht als eerst tegen liefst zes Belgische clubs waarvan KV Mechelen woensdag de eerste was. Bij de Belgen begon er met Lucas Bijker een Nederlander in de basis en hij beleefde geen fijne middag tegen FC Utrecht, waar Quinten Timber in de basis stond. De van Ajax overgekomen speler deed, zoals afgesproken, de eerste twintig minuten mee en verliet het veld bij een 2-0 voorsprong. Moussa Sylla en Bart Ramselaar scoorden al snel.

Bij rust was er al liefst vijf keer gescoord. Adrian Dalmau zorgde voor de 3-0 namens FC Utrecht en na de 3-1 van Geoffry Hairemans maakte de Spaanse spits ook de 4-1. Bij die ruststand zochten de clubs de kleedkamer op, waarna de Utrechtse opstelling voor de tweede helft volledig overhoop werd gegooid. Onder anderen Anastasios Douvikas, de nieuwe Griekse spits, verscheen na rust op het veld.

En ook in de tweede helft bleef het doelpunten regenen. Na 57 minuten zorgde Remco Balk voor de 5-1, waarna Gyrano Kerk de Belgische opponent nog meer pijn deed met de 6-1. Het Belgische leed was daarmee nog steeds niet geschied, want tot overmaat van ramp maakte KV Mechelen-spits Hugo Cuypers in de 71ste minuut ook nog een eigen goal: 7-1.

De dubbele cijfers leken daarmee aanstaande, maar zover kwam het niet. Cuypers maakte namelijk ook nog een goal in het goede doel. Hij zorgde daarmee voor de 7-2. FC Utrecht, waar Arthur Zagre (de man van tien miljoen) ook nog inviel, kent daarmee een vliegende start van de voorbereiding op het nieuwe seizoen.