Hake ziet mooie uitdaging in Utrecht

Reacties

In onze talkshow VI EK Live heeft FC Utrecht-trainer René Hake zijn ambities voor het komende seizoen uitgesproken.

Hake ziet mooie uitdaging in Utrecht

De Domstedelingen beginnen woensdag aan de voorbereiding op het komende seizoen, een besloten training is het startschot richting de eerste Eredivisie-wedstrijd. Sparta Rotterdam is in De Galgenwaard de eerste tegenstander van het seizoen, op 15 augustus.

De laatste keer dat FC Utrecht buiten de topzes van de Eredivisie eindigde was in het seizoen 2014/15. De club staat dus stevig in de subtop, maar wil meer. Aangespoord door de ambities van het FC Utrecht-bestuur reageerde Hake. 'Het liefst wil je zo hoog mogelijk eindigen, maar met Ajax en PSV is dat lastig', beseft de coach in de liveshow van VI. 'Aan de andere kant moet je de uitdaging ook zoeken. Als je jarenlang in de topzes speelt, moet je uiteindelijk dichterbij komen. Hoe moeilijk dat ook is.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

En dus hoopt Hake komend seizoen op (nog) betere prestaties. 'Je hebt zelf in de hand hoe goed je bent, daarin wil je elk jaar progressie boeken.' Of FC Utrecht het nieuwe seizoen ingaat met sterkhouder Gyrano Kerk is de vraag. Vorig seizoen werd er al nadrukkelijk aan de aanvaller getrokken, dat is voor deze zomer waarschijnlijk niet anders.

Hake rekent op interesse voor Kerk. 'Hij is een speler met specifieke kwaliteiten. Ik kan me best voorstellen dat clubs van een andere orde dan FC Utrecht hem heel interessant vinden. Maar als er iets speelt, is het de vraag of het rondkomt. Vorig seizoen was er veel beweging, maar uiteindelijk heeft hij dit seizoen gewoon bij FC Utrecht gespeeld.'

FC Utrecht schopte het afgelopen seizoen tot de finale van de play-offs om Europees voetbal, maar in die eindstrijd was Feyenoord te sterk. Zodoende kan de club zich komend seizoen volledig richten op de Eredivisie en het Nederlandse bekertoernooi.

Bekijk hieronder de hele uitzending van VI EK Live terug. Daarin gaat het ook over de veelbesproken documentaire rondom FC Utrecht.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

{"title":"Actie: Oranje wint van Oostenrijk!","titleMobile":"Actie: Oranje wint van Oostenrijk!","odd":"50.00","url":"https://b1.trickyrock.com/redirect.aspx?pid=85963507&bid=37519&6DE=Testclick","bookmaker":{"name":"Unibet (Kambi)","id":5000,"lightIconUrl":"/dam/jcr:9e3975da-a577-48bd-9e59-8576787a688c/unibet20new20logo20large1-black.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:f8717da0-9ada-466e-af1d-adf75a1cde42/unibet20new20logo20large1.svg","iconSize":27},"image":"jcr:4d0722c6-375e-4992-87bb-b98b432592df","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Unibet heeft een mooie welkomstactie (24 jaar en ouder) rondom het duel tussen Nederland en Oostenrijk. Een overwinning van Oranje kan je 50 euro opleveren!","textMobile":"Unibet heeft een mooie welkomstactie (24 jaar en ouder) rondom het duel tussen Nederland en Oostenrijk. Een overwinning van Oranje kan je 50 euro opleveren!"}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Utrecht
Meer over FC Utrecht
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.