Definitief: dit is het Eredivisie-programma voor komend seizoen

Reacties

Het definitieve programma voor het nieuwe seizoen in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie is vastgesteld. Ten opzichte van het concept zijn er slechts minimale veranderingen aangebracht.

Definitief: dit is het Eredivisie-programma voor komend seizoen
© Pro Shots

Net als in het concept trappen Go Ahead Eagles en SC Heerenveen het nieuwe seizoen af op vrijdag 13 augustus om 20.00 uur. Een week eerder, op vrijdag 6 augustus, beginnen ook de clubs in de Keuken Kampioen Divisie aan de nieuwe voetbaljaargang. De wedstrijden in het nieuwe seizoen zullen mogelijk weer in volle voetbalstadions gespeeld worden.

De eerste vijf speelrondes van het nieuwe Eredivisie-seizoen zijn precies hetzelfde gebleven en dat betekent dat ook de historische duels Willem II-Feyenoord en FC Utrecht - Sparta Rotterdam worden afgewerkt in de eerste speelronde. Deze duels worden op de eerste speeldag afgewerkt vanwege het 65-jarige bestaan van de Eredivisie. In 1956 werden deze wedstrijden ook afgewerkt tijdens de eerste speelronde. Sparta speelde toen tegen DOS, de voorloper van FC Utrecht.

De KNVB stelt dat in het definitieve programma slechts kleine wijzigingen zijn aangebracht, zoals het duel tussen NEC - FC Utrecht. Dat wordt op 22 september niet om 20.00 uur gespeeld, maar om 18.45 uur. Tijdens het seizoen zullen er mogelijk nog wel wijzigingen komen. Dat is afhankelijk van de prestaties van de Nederlandse deelnemers in Europa. Na dinsdag 3 augustus, 31 augustus en 22 december worden die eventuele wijzigingen doorgevoerd.

Dit is het definitieve programma van de Eredivisie
Dit is het definitieve programma van de Keuken Kampioen Divisie

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.