FC Utrecht huurt negentienjarige back van tien miljoen euro

Reacties

FC Utrecht heeft de selectie versterkt met Arthur Zagre (19). De Franse linksback wordt voor twee seizoenen gehuurd van AS Monaco. De Domstedelingen hebben een optie tot koop bedongen op de jeugdinternational die in eigen land eerder een miljoenentransfer maakte.

FC Utrecht huurt negentienjarige back van tien miljoen euro
© Pro Shots

Zagre, die eerder werd gelinkt aan Feyenoord, wordt in Frankrijk gezien als een groot talent. In 2019 betaalde AS Monaco tien miljoen euro om hem over te nemen van Paris Saint-Germain. Afgelopen seizoen werd de back verhuurd aan Dijon.

FC Utrecht huurt Zagre voor twee seizoenen én heeft een optie tot koop bedongen. De Domstedelingen waren nog op zoek naar een back-up achter Django Warmerdam. 'Het is mooi om in een team concurrentie te hebben', stelt technisch directeur Jordy Zuidam op de website. 'Arthur heeft de komende twee jaar de tijd om zich te ontwikkelen en de concurrentie aan te gaan.'

De linksback zelf is klaar voor zijn eerste buitenlandse avontuur. 'Ik weet dat FC Utrecht een grote club is in Nederland, die een mooie spelopvatting heeft. Het aanvallende voetbal dat FC Utrecht speelt, spreekt mij aan.' In het verleden werkte Zagre samen met Moussa Sylla en Albert Lottin (Jong FC Utrecht). 'Met Moussa en Albert heb ik contact gehad over FC Utrecht. Op de vragen die ik over de club stelde, kreeg ik alleen maar positieve antwoorden. Nu ben ik hier en ik ben klaar om aan de slag te gaan.'

De komst van Zagre, een van de grootste defensieve talenten in Frankrijk, kwam niet zomaar tot stand. Op VI PRO een kijkje achter de schermen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Utrecht
Meer over FC Utrecht
Meer A. Zagré
Meer over A. Zagré
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.