FC Utrecht verrast met binnenhalen van nieuwe aanvaller

Reacties

FC Utrecht heeft een nieuwe aanvaller uit de hoge hoed getoverd. De Domstedelingen maken op de officiële website bekend dat Naoki Maeda zo snel mogelijk bij de selectie van René Hake aansluit.

FC Utrecht verrast met binnenhalen van nieuwe aanvaller
© Pro Shots

FC Utrecht huurt de 27-jarige Maeda tot het einde van het seizoen van Nagoya Grampus en heeft vervolgens een optie tot koop. Als de Domstedelingen daar gebruik van maken, wordt Maeda tot medio 2025 vastgelegd. De Japanner is op dit moment in afwachting van zijn werkvergunning en zal in de tweede seizoenshelft in actie komen.

'Naoki is een creatieve speler met een goede dribbel en kan een man passeren', zegt technisch directeur Jordy Zuidam op de website van Utrecht. 'Hij bewaart ook goed het overzicht in de eindfase, is wendbaar en heeft een goede acceleratie na zijn actie. Het is een speler die met veel energie speelt en heeft veel dreiging in zijn spel naar voren. Bovendien heeft hij een goed schot. We beschouwen Naoki als een directe versterking voor onze ploeg en zijn derhalve erg blij hem aan boord te hebben.'

Maeda, die acht jeugdinterlands speelde maar nog niet in actie kwam voor de Japanse nationale ploeg, kan na Toshiya Fujita en Yoshiaki Takagi de derde Japanner worden die in de hoofdmacht van Utrecht uitkomt.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.