FC Utrecht troeft Olympiakos en Anderlecht af met Griekse spits

Reacties

FC Utrecht heeft de eerste versterking voor volgend seizoen binnen. Grieks international Anastasios Douvikas (21) tekent voor vier jaar in de Domstad. De spits van Volos NSP werd begeerd door onder meer Olympiakos, AEK Athene en Anderlecht, maar kiest bewust voor de Eredivisie.

FC Utrecht troeft Olympiakos en Anderlecht af met Griekse spits

De Domstedelingen hadden de spits van Volos al enkele maanden op de radar. De pas 21-jarige Douvikas, die op 28 maart zijn debuut maakte in het Griekse nationale elftal, wordt gezien als een van de grootste talenten in eigen land. Hij was dit seizoen in 26 wedstrijden goed voor tien doelpunten en drie assists bij de nummer zeven van Griekenland. Zodoende nam hij bijna de helft van de totale productie voor zijn rekening.

De Griekse top, waaronder Olympiakos Piraeus en AEK Athene, deed de centrumspits een aanbieding en ook Anderlecht was bovengemiddeld geïnteresseerd. Douvikas en diens management wilden echter graag de stap naar FC Utrecht maken. Hij denkt in Nederland de volgende stappen in zijn ontwikkeling te kunnen maken. Nadat FC Utrecht en Volos het eens werden over de afkoopsom, werd hij deze vrijdag in de Domstad gepresenteerd.

Haller
De Griek lijkt met zijn energieke speelwijze goed te passen bij het voetbal dat trainer René Hake voorstaat. Bovendien kan FC Utrecht wel weer eens een scorende centrumspits gebruiken. De laatste centrumspits met meer dan tien doelpunten was Sébastien Haller met dertien doelpunten in het seizoen 2016/17. De huidige nummer 9, Adrián Dalmau, heeft sinds zijn komst naar Galgenwaard veel in de lappenmand gezeten. Hij wist dit seizoen in vijftien duels pas vier keer te scoren.

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Utrecht
Meer over FC Utrecht
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.