FC Utrecht toont karakter in Nijmegen na dubbelslag Dimata

NEC heeft thuis tegen FC Utrecht de overwinning uit handen laten glippen. Nany Dimata leek de grote man te worden in Nijmegen, maar de bezoekers hadden een knappe comeback in petto.

N.E.C.
N.E.C.
2 - 2
FC Utrecht
FC Utrecht

Na een goede start onder Michael Silberbauer waren de prestaties van FC Utrecht de laatste weken niet om over naar huis te schrijven. De Domstedelingen blameerden zich anderhalve week geleden in eigen huis tegen Spakenburg (1-4) in de kwartfinale van het TOTO KNVB-bekertoernooi, terwijl enkele dagen later ook Fortuna Sittard won in Stadion Galgenwaard. Ook in Nijmegen stelde FC Utrecht aanvankelijk zwaar teleur.

NEC was de hele eerste helft de bovenliggende partij, maar scoorde slechts één keer. Na ruim een half uur tikte Dimata binnen op aangeven van Oussama Tannane. Het was een terechte voorsprong bij rust, waarbij de bezoekers zeker niet mochten klagen. In de 48ste minuut kreeg FC Utrecht de volgende tik te verwerken. Na een uitstekende actie van Magnus Mattsson maakte Dimata zijn tweede van de middag in Stadion De Goffert.

FC Utrecht had helemaal niets in te brengen, maar na ingrijpen van Silberbauer kwam het vanuit het niets terug in de wedstrijd. De Deense trainer bracht Bas Dost tien minuten na rust en acht minuten later zorgde de invaller al voor de aansluitingstreffer. De bezoekers geloofden er ineens weer in en vier minuten na de 2-1 kwam FC Utrecht ook op 2-2. Othman Boussaid schoot binnen na een goede actie van Tasos Douvikas.

Na de gelijkmaker ging FC Utrecht op zoek naar meer en moest NEC in de achteruit, maar de Nijmegenaren herpakten zich snel weer en kregen via Elayis Tavsan nog een goede kans op de nieuwe voorsprong. Het bleef echter 2-2, waardoor de bezoekers voorkwamen dat ze voor het eerst sinds december 2019 drie officiële wedstrijden op rij verloren. Voor NEC betekende het alweer het dertiende gelijkspel van het seizoen.