FC Utrecht sluit spitsenzoektocht af met aantrekken Bahebeck

Reacties

FC Utrecht is in de zoektocht naar een nieuwe spits uitgekomen bij Jean-Christophe Bahebeck. De 24-jarige Fransman wordt gehuurd van Paris Saint-Germain. Daarmee presenteert FC Utrecht de tweede aanvallende aanwinst in ruim een week tijd.

FC Utrecht sluit spitsenzoektocht af met aantrekken Bahebeck

Op 2 augustus legde de Eredivisionist namelijk al Lukas Görtler vast. De Duitser kwam over van 1. FC Kaiserslautern en tekende een contract tot de zomer van 2020. De zoektocht naar een nieuwe spits werd in het leven geroepen na een forse blessure van een andere nieuweling bij FC Utrecht, Simon Makienok. De Deen raakte op een training zwaar geblesseerd en komt voorlopig niet meer in actie. Henk Veerman (SC Heerenveen) werd ook genoemd als potentiële aanwinst.

Met Bahebeck heeft trainer Erik ten Hag zijn gewenste versterking binnen. De spits, die ook op de flanken uit de voeten kan, komt uit de jeugdopleiding van PSG. Een definitieve doorbraak in de hoofdstad liet echter op zich wachten, maar Bahebeck kwam via vier verhuurperiodes toch aan vlieguren op het hoogste niveau. Afgelopen seizoen maakte hij in dienst van de Italiaanse degradant Pescara vier goals in vijftien competitieduels.

'Jean-Christophe is een spits die het klappen van de zweep op hoge niveaus kent', zegt Ten Hag op de clubsite van FC Utrecht. 'Want hoewel hij pas 24 jaar is, speelde hij al meer dan honderd partijen in de competities van Frankrijk en Italië, deed hij de nodige Europa League-ervaring op en kwam hij zelfs drie keer in de Champions League in actie. Jean-Christophe is een centrumspits die zich ook op de flanken van het veld thuis voelt.'

Ten Hag wil graag een brede selectie, aangezien FC Utrecht dit seizoen actief is in Europa. Daarnaast verloor de club met Sébastien Haller een belangrijke kracht in de spits. Als winnaar van de play-offs in het vorige seizoen begon FC Utrecht al in de tweede voorronde van de Europa League. Via Valletta en Lech Poznan schopte FC Utrecht het tot de play-offs, waarin Zenit Sint-Petersburg de laatste tegenstander op weg naar de groepsfase is.

Vrijdag opende FC Utrecht het Eredivisie-seizoen met een 0-3 zege bij ADO Den Haag.

Bekijk alle mutaties bij FC Utrecht in ons transferoverzicht

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.