Ten Hag vergeet Veerman en haalt oude bekende Görtler

Reacties

Niet Henk Veerman, maar Lukas Görtler is de nieuwe spits van FC Utrecht. De Duitser komt per direct over van 1. FC Kaiserslautern en heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot medio 2020.

Ten Hag vergeet Veerman en haalt oude bekende Görtler

Veerman was de belangrijkste kandidaat om de zwaargeblesseerde Simon Makienok te vervangen bij FC Utrecht, maar de vraagprijs van SC Heerenveen bleek te hoog. Daarop schakelde de club direct door naar Görtler, die trainer en technisch manager Erik ten Hag nog goed kent uit hun gezamenlijke periode bij het tweede elftal van Bayern München.

'Wij zijn verheugd dat wij Lukas weg hebben kunnen plukken bij 1. FC Kaiserslautern. Wij hebben hem al enkele jaren in het vizier. Ondanks veel interesse uit de 2e Bundesliga heeft hij nu toch voor FC Utrecht gekozen. Hij is een gretige balvaste spits, een winnaar die energie in het elftal brengt', reageert Ten Hag op de transfer.

De 23-jarige Görtler brak door bij FC Eintracht Bamberg, een club uit de Regionalliga. Vervolgens pikte Bayern hem in 2014 op voor het reserveteam. Daar maakte de aanvaller een dusdanig goede indruk dat toenmalig coach Pep Guardiola hem tegen Bayer Leverkusen zijn debuut liet maken in het eerste elftal. Toch vertrok Görtler medio 2015 naar Kaiserslautern.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.